Počasí dnes16 °C, zítra19 °C
Úterý 17. září 2024  |  Svátek má Naděžda
Bez reklam

Tragická dopravní nehoda. Čelní střet osobních aut nepřežil mladý řidič

, aktualizováno 10. září 2024, 21:29

Před šestou hodinou odpoledne došlo na Jindřichohradecku k tragické dopravní nehodě, při které zemřel mladý řidič. Jeho spolujezdec pak utrpěl těžká zranění. Na místě zasahovaly všechny složky integrovaného záchranného systému.

Nehoda se stala deset minut před šestou hodinou odpoledne mezi obcemi Číměř a Nová Bystřice na Jindřichohradecku. Podle policejního mluvčího Milana Bajcury šlo o čelní střet dvou osobních aut. „Dle dosavadního šetření jel pětadvacetiletý řidič osobního vozidla tovární značky Škoda Octavia ve směru od Nové Bystřice na Číměř, kde pravděpodobně při projetí zatáčkou nepřizpůsobil rychlost jízdy svým schopnostem, vlastnostem nákladu a povětrnostním podmínkám, vjel do protisměru, kde se čelně střetl s osobním vozidlem tovární značky Volkswagen Golf,“ uvedl Bajcura

Na místě zasahovaly tři posádky zdravotníků a vrtulník letecké záchranné služby. „Mladý muž z vozidla VW Golf při střetu utrpěl těžká mnohačetná poranění, kterým podlehl ještě před příjezdem záchranářů. Zasahující lékař tak mohl pouze konstatovat jeho smrt. Jeho spolujezdec utrpěl středně těžké poranění zejména v oblasti hrudníku. Po poskytnutí nezbytné přednemocniční neodkladné péče byl pacient letecky transportován do českobudějovické nemocnice," uvedla mluvčí záchranářů Petra Kafková.

Třetí mladý muž z druhého vozidla podle ní utrpěl lehké zranění a po ošetření na místě ho záchranáři převezli na urgentní příjem do nemocnice v Jindřichově Hradci. „Vzhledem k okolnostem případu byla na místo střetu vyslána výjezdová skupina služby kriminální policie a vyšetřování, provoz na silnici II/128 byl omezen,“ dodal mluvčí policie.

Hodnocení článku je 58 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto se svolením Policie ČR

Štítky nehoda, krimi, policie

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jan Luňák

Čekal bych hlavně informace o posádce Škoda Octavia...

Sobota, 14. září 2024, 18:02Odpovědět

Tragická dopravní nehoda. Čelní střet osobních aut nepřežil mladý řidič  |  Krimi  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.