Počasí dnes20 °C, zítra19 °C
Čtvrtek 19. září 2024  |  Svátek má Zita
Bez reklam

Policie hledá člověka, který v Písku poškodil protipovodňovou stěnu

Jihočeští policisté pátrají po člověku, který v uplynulých dnech v Písku u řeky Otavy úmyslně poškodil panely protipovodňové stěny. Pachatel je podezřelý z trestného činu poškození a ohrožení provozu obecně prospěšného zařízení. Hrozí mu až šest let vězení.

K incidentu mělo dojít v době od 13. září od 20 hodin do 14. září do zhruba 14 hodin na levém břehu Otavy v Písku. Zatím neznámý pachatel měl na úseku od Nového mostu u domu s popisným číslem 425 v Topělecké ulici poškodit panely protipovodňové stěny.

„Za použití síly poškodil zhruba pět desítek spojů, část z nich pak odcizil. Tím došlo k povolení pevnosti spoje mezi jednotlivými panely, které tím ztratily odolnost proti možné povodňové vlně,“ uvedla policejní mluvčí Štěpánka Schwarzová. Způsobená škoda je deset tisíc korun.

Písečtí kriminalisté řeší případ jako trestný čin poškození a ohrožení provozu obecně prospěšného zařízení. V případě prokázání viny hrozí pachateli až šest let vězení.

Policisté hledají svědky, kteří mohli v uvedené době vidět na místě podezřelé chování. Informace mohou sdělit na lince 158. „Není vyloučeno, že odcizené spoje budou nabízeny ve sběrných surovinách. Proto kriminalisté uvítají jakékoliv informace, které by je dovedly k dopadení pachatele tohoto nepochopitelného skutku,“ dodala mluvčí.

Hodnocení článku je 74 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto se svolením Policie ČR

Štítky krimi, povodně, čhmú, policie

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Policie hledá člověka, který v Písku poškodil protipovodňovou stěnu  |  Krimi  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.