Počasí dnes20 °C, zítra19 °C
Čtvrtek 19. září 2024  |  Svátek má Zita
Bez reklam

Děti v Písku odmontovávaly šrouby z protipovodňové stěny a házely je do řeky. Zadržela je policie

Další případ, kdy se lidé snažili poškodit protipovodňovou stěnu, řešili jihočeští policisté. Tentokrát šlo ale o skupinu dětí, která v Písku montovala ze stěny šrouby a házela je do řeky. Děti ale nejsou trestně odpovědné, policie je předala rodičům.

Na skupinu dětí upozornili policisty včera odpoledne lidé z Písku. Děti, ve věku 9 až 12 let, měly u řeky Otavy na sídlišti Portyč odmontovávat šrouby. „Pravděpodobně jen tak z nudy demontovaly zajišťovací šrouby povodňových zábran a  házely je do řeky. Policisté děti zadrželi a předali rodičům,“ uvedl policejní mluvčí Jiří Matzner. Podle něj by za takový čin dospělému hrozilo vězení. 

Stejný případ vyšetřují policisté v Písku od 13. září. Na levém břehu Otavy od Nového mostu u domu s popisným číslem 425 v Topělecké ulici tady měl dosud neznámý pachatel poškodit panely stěny. „Za použití síly poškodil zhruba pět desítek spojů, část z nich pak odcizil. Tím došlo k povolení pevnosti spoje mezi jednotlivými panely, které tím ztratily odolnost proti možné povodňové vlně,“ uvedla policejní mluvčí Štěpánka Schwarzová. Způsobená škoda je deset tisíc korun.

Písečtí kriminalisté řeší případ jako trestný čin poškození a ohrožení provozu obecně prospěšného zařízení. V případě prokázání viny hrozí pachateli až šest let vězení.

Hodnocení článku je 86 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto se svolením Policie ČR

Štítky krimi, policie, povodně, Písek

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Děti v Písku odmontovávaly šrouby z protipovodňové stěny a házely je do řeky. Zadržela je policie  |  Krimi  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.