Počasí dnes20 °C, zítra19 °C
Čtvrtek 19. září 2024  |  Svátek má Zita
Bez reklam

Student poslal anonymní výhružku do školy. Policie ho během několika hodin vypátrala

Celkem 380 osob museli v pondělí evakuovat jihočeští policisté ze strakonické střední školy. Anonym totiž e-mailem vyhrožoval, že tady uložil nástražné výbušné zařízení. Policii se velmi rychle podařilo vypátrat, že autorem výhružky je student školy.

K události došlo v pondělí 16. září na střední škole v Želivského ulici ve Strakonicích. Prostřednictvím emailu sem přišla anonymní výhrůžka, podle které mělo být v budově umístěno nástražné výbušné zařízení.

„Policisté evakuovali všechny žáky a učitele, jednalo se o 380 osob, okolí školy uzavřeli a provedli prohlídku vnějších i vnitřních prostor budovy za přítomnosti služebního psa speciálně vycvičeného na vyhledávání výbušnin. Dostavil se i policejní pyrotechnik,“ uvedla policejní mluvčí Štěpánka Schwarzová.

Školu prohledaly zhruba dvě desítky policistů, žádnou hrozbu ale v budově nenašli. Ihned ale začali pátrat po autorovi výhružky a během několika hodin už mu byli na stopě.

„Během velmi krátké doby znali jeho jméno, následně se u výslechu ke skutku přiznal.  V současné době probíhají další úkony trestního řízení pro trestný čin šíření poplašné zprávy. Vzhledem k tomu, že podezřelou osobou je mladistvý student střední školy, nebudeme k případu s ohledem na zákonná ustanovení poskytovat žádné další informace,“ upřesnila mluvčí.

Za šíření poplašné zprávy hrozí dospělému pachateli trest odnětí svobody až na tři léta, mladistvým soud trest krátí na polovinu.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto se svolením Policie ČR

Štítky krimi, policie, pátrání, výhrůžka

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Student poslal anonymní výhružku do školy. Policie ho během několika hodin vypátrala  |  Krimi  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.