Počasí dnes18 °C, zítra21 °C
Úterý 24. září 2024  |  Svátek má Jaromír
Bez reklam

Sedmasedmdesátiletý muž uvěřil legendě o dědictví. Místo něj ale přišel o milion a půl

O více než milion a půl přišel sedmasedmdesátiletý muž z Českokrumlovska, který si myslel, že je dědicem 50 milionů dolarů. Aby dědictví získal, musel ale zaplatit daň a poplatky za zřízení a vedení účtu. Že šlo o podvod ale zjistil pozdě. Případ vyšetřuje policie.

Na sedmasedmdesátiletého muže z Českokrumlovska se emailem obrátil podvodník s tím, že je jediným možným dědicem po zesnulém příbuzném, který žije v Americe. „V průběhu komunikace, která trvala od prosince roku 2022 do letošního září, tedy skoro dva roky, dosud nezjištěný pachatel poškozenému sdělil, že by měl zdědit částku ve výši 50 milionů amerických dolarů. Jak už to tak bývá, vyplacení dědictví mělo ale háček,“ popsal policejní mluvčí Miroslav Šupík.

Muž musel zaplatit poplatek za daň z dědictví, a také poplatek za zavedení a vedení účtu pro vyplacení částky. Ze svého účtu tak podvodníkovi poslal více než jeden a půl milionu korun. „K vyplacení dědictví však nedošlo a údajné právní oddělení chtělo stále další a další poplatky. Poškozený tak pojal podezření, že se jedná o podvod a obrátil se na českokrumlovské policisty,“ dodal.

Policie ihned začala případ vyšetřovat jako trestný čin podvodu. Pachateli hrozí v případě dopadení a prokázání viny vězení na dva roky až osm let.

Ohodnoť článek

Foto Jan Luxík

Štítky krimi, policie, podvod, dědictví

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Sedmasedmdesátiletý muž uvěřil legendě o dědictví. Místo něj ale přišel o milion a půl  |  Krimi  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.