Počasí dnes11 °C, zítra12 °C
Neděle 29. září 2024  |  Svátek má Michal
Bez reklam

Pátrání se šťastným koncem. Desítky lidí hledaly seniora, který se ztratil při houbaření

Policisté mají za sebou rozsáhlé pátrání se šťastným koncem. Ve čtvrtek se dozvěděli o sedmaosmdesátiletém seniorovi, který odjel kolem jedné odpoledne na houby, do setmění se však nevrátil. U sebe neměl mobilní telefon.

Policisté proto okamžitě rozjeli pátrání. „Krátce po devatenácté hodině přijali policisté oznámení o pohřešování osoby, do akce se zapojilo na padesát osob, policisté, policejní psovodi, profesionální i dobrovolní hasiči, rodina i další dobrovolníci. Nejprve propátrávali okolí místa, kde nalezli odstavené vozidlo. Pokračovali dále v lokalitě kolem říčky Smutná. Ze vzduchu seniora hledal také policejní vrtulník. Po čtyřhodinovém pátrání v těžkém terénu a za hustého deště uslyšeli v rojnici pískání,“ shrnula mluvčí policie Kamila Čuřínová Ingrišová.

Senior špatně slyší, proto nejprve na volání pátrajících, kteří zaslechli ze tmy pískání, nereagoval. „Opakovaně se však snažil upozornit na sebe, zaregistroval světla baterek, a tak se kolem půlnoci ve vysílačkách ozvala ta nejlepší informace. Senior nalezen. Muž byl podchlazený, ale komunikoval,“ dodala mluvčí. Seniora do nemocnice převezla záchranná služba.

Ohodnoť článek

Foto Anh Tuan Tran

Štítky policie, pátrání, senior

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Pátrání se šťastným koncem. Desítky lidí hledaly seniora, který se ztratil při houbaření  |  Krimi  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.