Počasí dnes7 °C, zítra10 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Perné úterý pro hasiče. Požáry, popadané stromy a více než 160 nočních výjezdů

Letní vedra doprovázející posledních pár dnů jsou prozatím pryč a jejich ukončení v noci na dnešek nejvíc zaměstnalo posádky hasičů Jihočeského kraje. Za vše mohly velmi silné bouřky, které se nad Českou republikou začaly tvořit už ve večerních hodinách a které způsobily nejvíc škod.

Celý včerejší den hasiči z Jihočeského kraje vyjížděli k sedmi požárům převážně obilí a strnišť, které způsobily škodu za téměř 400 tisíc korun. Hasiči ale odvedli velký kus práce a dokázali ochránit majetek dvojnásobné hodnoty, tedy přes 800 tisíc korun. Vedra ve večerních hodinách vystřídalo noční ochlazení a později silné letní bouřky.

Hasiči evidují přibližně 160 událostí, které v noci způsobily silné lijáky a poryvy větru. Většinou se tak během výjezdů starali o popadané stromy na silnicích, což potvrdila mluvčí HZS Jihočeského kraje Vendula Matějů.

„Dispečink HZS Jihočeského kraje v noci zaevidoval přibližně 160 událostí spojených se silnou letní bouřkou. Hasiči většinou vyjížděli k popadaným stromům, jen na Strakonicku se jednalo o více než 60 zásahů a na Písecku o téměř 50 zásahů. V tuto chvíli ještě máme v terénu několik posádek, ale situace se již uklidnila,” dodala Matějů.

Autoři

Štítky strom, Jihočeský kraj, bouřka, Česko, okres Strakonice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Perné úterý pro hasiče. Požáry, popadané stromy a více než 160 nočních výjezdů  |  Krimi  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.