Počasí dnes20 °C, zítra21 °C
Neděle 19. května 2024  |  Svátek má Ivo
Bez reklam

Mistři v lodní modelařině míří na jih Čech

Během víkendu se na rybníku Pražan u Borovan představí nejlepší lodní modeláři. Na druhé republikové soutěži půjde o tituly i body do dalších částí.

Pojede se jak mistrovství České republiky žáků, tak i druhá soutěž seriálu mistrovství lodních modelářů kategorie NS,“ upřesnil předseda pořádajícího klubu Klub lodních modelářů Maják Borovany Bohuslav Ferjančič.

Diváci se na lákavé podívané mohou těšit na lodní modely žáků neřízené i řízené dálkově. „Neřízené modely závodník pustí do tratě a snaží se dosáhnout projetí branky s největším počtem bodů, která leží na přímém kurzu od startovacího plata,“ říká dále předseda.

U rychlostních člunů se závodníci snaží za daný čas dosáhnout co nejvíce objetí stanovené trati tvaru trojúhelníka. K vidění budou modely lodí s pevným kormidlem, makety lodí v měřítku postavené a rychlostní čluny, které si závodníci staví volně s elektrickým pohonem.

Do seriálu mistrovství Česka kategorie NS patří parní modely lodí, které mají pouze parní pohon, makety lodí dle měřítka a stavebnice. Stavebnice jsou modely postavené ze stavebnic nebo průmyslově prodávaných dílů.

Seriál sekce NS má celkem pět soutěží a jezdí se na dvě dvou soutěže a závěrečnou soutěž s vyhlášením mistrů. V Borovanech se pojede druhá část. První soutěž byla v Bělči nad Orlicí a poslední se bude konat v září v Duchcově. Mistrovství mládeže je jednorázové, takže závodníci budou bojovat o tituly mistra republiky,“ dodal Ferjančič s tím, že největší podívaná bude během soboty mezi 10. a 15. hodinou.

Časový harmonogram:

Pátek 24. června: soutěžní jízdy 9:30 do 16:00 (17:00 – 19:00 u NS)
Sobota 25. června – soutěžní jízdy 8:00 do 18:00 (19:00 u NS)
Neděle 26. června – soutěžní jízdy 8:00 do 12:30

Autoři | Foto Klub Maják Borovany

Štítky lodní modeláři, Česko, soutěž, Borovany

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Mistři v lodní modelařině míří na jih Čech  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.