Počasí dnes25 °C, zítra25 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Zájemci si mohou rezervovat první místa do Olympijského parku Rio - Lipno 2016

Na webovém portálu www.olympijskeparky.cz byl dnes spuštěn systém pro rezervaci míst na prvních sportovištích Olympijského parku Rio - Lipno 2016. V první fázi si lze rezervovat místa v raftovém člunu na divoké vodě v Loučovicích, uzavřené skupiny si mohou pronajmout hřiště na plážovou kopanou a kurty na plážový volejbal. Lidé se mohou hlásit také do tenisových kurzů v Horní Plané. 

Místa v raftech a plážovém volejbale budou zpoplatněna, výtěžek půjde na podporu České olympijské nadace. Tenis si zájemci zahrají zadarmo. V nejbližších dnech budou do systému přibývat další možnosti rezervací. Půjde o pronájmy hřišť na basketbal, florbal, badmintonové kurty nebo jachtařské jízdy. „V příštím týdnu v něm zájemci najdou také přihlášky do turnajů a závodů v nejrůznějších sportovních odvětvích,“ uvedl Jan Plachý, který má na starosti sportovní program v Olympijském parku Rio - Lipno 2016.

U rezervačního systému je podle provozovatelů podrobný návod, informace a popis kroků nutných k úspěšné rezervaci. Ty ale budou zájemcům zasílány také prostřednictvím e-mailu. „Pokud se na někoho v rámci rezervací nedostane, není potřeba zoufat. Na sportovištích bude vyhrazen dostatek prostoru i pro volné sportování bez nutnosti rezervace. To bude samozřejmě také zdarma,“ dodal Plachý.

Olympijský park přímo v Lipně nad Vltavou, kde bude centrum akce, se otevře 5. srpna, kdy v Brazílii začíná olympiáda. Jeho vybudování stojí 65 milionů korun. Okolní obce nabídnou další aktivity. Podobná atrakce se objevila v roce 2012 v Praze na Letné, během londýnských olympijských her. Vedle Českého olympijského výboru je garantem projektu i Jihočeský kraj.

Organizátoři očekávají, že se v olympijském parku každý den vystřídají desítky tisíc návštěvníků. V okolí přehrady má na Lipně vyrůst 28 sportovišť pro olympijské i neolympijské sporty. Návštěvníci parku by se pak osobně mohli setkat s některými olympioniky, kteří se vrátí do Prahy už 16. srpna a odtud se rovnou přesunou na Lipno.

Kromě hlavního Olympijského parku Rio - Lipno 2016, jsou další parky v Ostravě, Plzni a Pardubicích.

Zdroj ČTK

Štítky olympijský park, Vodní nádrž Lipno, sportoviště, olympijské hry, Horní Planá, Loučovice, Jan Plachý, Praha, Český olympijský výbor, Brazílie

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zájemci si mohou rezervovat první místa do Olympijského parku Rio - Lipno 2016  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.