Počasí dnes15 °C, zítra21 °C
Pátek 17. května 2024  |  Svátek má Aneta
Bez reklam

Na jihu Čech vyrazily o víkendu tisíce lidí na lyže i na brusle

Jihočeská lyžařská střediska mají za sebou vydařený víkend. Kromě dobrých sněhových podmínek jim k vysoké návštěvnosti pomohlo slunečné počasí. Na sjezdovkách v lipenském skiareálu se vystřídalo šest tisíc lidí. Lákala také bruslařská dráha na lipenském jezeře. Dobrovolníci, kteří ji upravují, jen za sobotu napočítali 3 300 bruslařů.

Teď je ta příležitost kombinovat sjezdovky a bruslení na jezeře,“ uvedl Vojen Smíšek ze společnosti Lipnoservis. Bruslařská dráha měřící kolem 15 kilometrů spojuje oba břehy přehrady. V takovémto rozsahu ji mohou lidé využívat po několika letech.

V minulých sezonách nebyl takový mráz, aby vytvořil dostatečně silný led. Smíšek doplnil, že podél bruslařské dráhy vedou stopy pro běžkaře. „Teď je ideální vyrazit i na běžkách po jezeře. S výhledem na břehy je to dost neopakovatelné,“ dodal dále Smíšek.

Další tři trasy pro běžkaře měřící v součtu 19 kilometrů vedou z Lipna přes kopec směrem na Frymburk. Vysokou návštěvnost mělo o víkendu také další šumavské lyžařské středisko Zadov. „Přispěly k tomu dobré sněhové podmínky i počasí,“ řekl vedoucí provozu Petr Vondraš.

Ve středisku jsou v provozu všechny sjezdovky i lanové dráhy, upraveno tam je kolem 50 kilometrů tras pro běžkaře. V sobotu bylo jen v areálu Kobyla 1 500 lyžařů a včetně Nových Hutí denní návštěvnost převýšila 2 000 osob. Nedělní počty lyžařů na Zadově byly v porovnání se sobotou mírně nižší.

Autoři

Štítky Česko, jezero, sjezdovka, běh na lyžích, Zadov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na jihu Čech vyrazily o víkendu tisíce lidí na lyže i na brusle  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.