Počasí dnes19 °C, zítra20 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

VIDEO: Jihočech Arnošt Petráček si v irských vodách doplaval pro evropské zlato

Jihočech Arnošt Petráček je mistrem Evropy. Fantastickou zlatou medaili vybojoval při evropském šampionátu hendikepovaných plavců v irském Dublinu v závodě na padesát metrů volným způsobem v kategorii S4. Česká výprava tak na mistrovství Evropy hendikepovaných plavců díky Petráčkovi slaví první medaili.

Arnošt Petráček předvedl výborné osobní zlepšení na padesátce volným způsobem a zcela nečekaně se na své doplňkové trati stal evropským šampionem. Petráček do finále sice postoupil až pátým nejrychlejším časem, po startu finálové bitvy se ale rychle dostal do čela. Pikantní bylo, že v tomto dramatickém závodě, a především pak finiši, Arnošt Petráček dohmátl na setinu stejně, v čase 40:40, se slovinským plavcem Darko Duričem, a dělil se s ním tak o evropské zlato. 

„Tsííííí jooooo, mám zlato!" okomentoval evropský úspěch na svém facebokovém profilu stručně šťastný Arnošt Petráček. „Čekali jsme umístění do pété příčky, ale tenhle výsledek nás všechny mile zaskočil," byl po závodě překvapen Petráček. 


Finálový závod na padesátce volným způsobem. Zdroj: YouTube

Petráček už před dvěma lety brazilském Riu ovládl paralympijskou znakařskou padesátku a v Dublinu nyní ukázal, že skvěle zvládá stejnou vzdálenost i volným způsobem. Jeho nejsilnější disciplína, ve které stále drží světový a evropský rekord, ho v Dublinu ještě ale teprve čeká a sedmadvacetiletý plavec k paralympijskému zlatu tak bude chtít v této disciplíně přidat cenný kov i z mistrovství Evropy. 

Česká výprava má na evropském šampionátu v Dublinu další želízka v ohni. Česko v Irsku reprezentuje celkem čtrnáct plavců Českého svazu tělesně postižených sportovců (ČSTPS) a po jednom plavci z Českého svazu zrakově postižených sportovců (ČSZPS) a České asociace tělesně hendikepovaných sportovců (ČATHS).

Ve výběru jsou i další dva Jihočeši, českobudějovičtí závodníci Adam Šimonek a Ivan Nestával.

Štítky sport, plavání, mistrovství Evropy, Dublin, Irsko, hendikepovaní plavci, Arnošt Petráček, medaile, zlato, zlatá medaile, plavec, Evropa, paralympijské hry, Česko, YouTube, Rio de Janeiro

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

VIDEO: Jihočech Arnošt Petráček si v irských vodách doplaval pro evropské zlato  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.