Počasí dnes19 °C, zítra20 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Nová tenisová víceúčelová hala rozšíří nabídku sportu i cestovního ruchu v Hluboké nad Vltavou

PR článek

Zastupitelé města Hluboká nad Vltavou v pondělí 27. dubna schválili příspěvek 8 milionů korun na spolufinancování nové tenisové víceúčelové haly, s jejíž výstavbou se počítá v místním sportovním areálu. Tělovýchovná jednota Hluboká nad Vltavou svou investiční akci včetně projektu připravovala dva roky.

Podle předsedy spolku Karla Váchy st. by nová hala měla být postavena do konce roku. „Pro město je i v této těžké době důležité podpořit investice, které zlepší služby pro občany města a zároveň vytvoří atraktivní cíl pro návštěvníky,“ doplnil starosta Tomáš Jirsa.

„V hale se nebude hrát jen tenis. Kromě sportovních akcí bude vhodným prostorem i pro pořádání nejrůznějších kongresů a konání společenských akcí menšího rozsahu,“ dodal místopředseda TJ Hluboká nad Vltavou a hlubocký radní Jindřich Soukal, který předsedá městské komisi cestovního ruchu.

„Nová hala rozšíří nabídku sportovního vyžití a přispěje k dalším možnostem rozvoje cestovního ruchu v naší turistické oblasti,“ vítá stavbu i radní David Šťastný, šéf destinační společnosti Českobudějovicko – Hlubocko.

Celkový rozpočet nové tenisové účelové haly ve výši 42 milionů korun z velké části pokryjí státní dotace. Investor získal 30 milionů korun od Ministerstva školství, mládeže a tělovýchovy České republiky. Osmimilionový příspěvek odsouhlasili zastupitelé města Hluboká nad Vltavou a zbývající čtyři miliony korun věnují soukromí partneři a členové TJ. „Dary od jednotlivců se pohybují od deseti do patnácti tisíc, částky od větších partnerů jsou ve statisících korun,“ upřesnil Jindřich Soukal.

Jednopatrová tenisová víceúčelová hala má půdorys 38 x 36 metrů. Vejdou se do ní dvě tenisová hřiště a zázemí.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Štítky tenis, novinka, hala, Hluboká nad Vltavou, cestovní ruch, Karel Vácha, Tomáš Jirsa, David Šťastný, Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy České republiky, Česko, okres České Budějovice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Nová tenisová víceúčelová hala rozšíří nabídku sportu i cestovního ruchu v Hluboké nad Vltavou  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.