Počasí dnes10 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Na Hlubokou přiletí brněnští Draci, úřadující mistři a největší favorit baseballové extraligy

Extraligový baseball pokračuje třetím víkendem, v němž se v trojzápase utkají Draci Brno - jeden z vůbec nejlepších týmů posledních let a loňský mistr republiky - a nováček extraligy Sokol Hluboká, který zatím v dosavadních šesti utkáních na hřišti neprohrál a je na českého mistra správně nažhaven.

„Bude to souboj s jedním z největších adeptů na titul, takže baseballový víkend jako hrom! Ale já našim klukům věřím. Zvládli herně všechna utkání se dvěma pražskými týmy a teď nás čeká asi nejtěžší soupeř. Chceme ale hrát o finálovou šestku a potřebujeme těžké zápasy. Důležité je, že nám jako nováčkovi neutekl začátek extraligy, ověřili jsme si, že na to máme, co funguje a v jakých činnostech musíme přidat. Ale co vnímám jako nejdůležitější, to je skvělá chemie v týmu! Škoda, že se na nás ještě nemohou přijít podívat diváci, to by byla doma velká posila, protože jim chceme ukázat parádní baseball,“ říká nejzkušenější hlubocký hráč a současně předseda klubu David Šťastný, který jako hráč ještě pamatuje poslední extraligovou účast Hluboké před šestnácti lety.        

Draci letos neztratili ani bod, mají úctyhodné skóre 22:3 ze tří zápasů, ale celé druhé kolo kvůli koronaviru v týmu soupeře Olympia Blansko stáli. Trenéři Sokola v týdnu na tréninzích upřesnili rotaci nadhazovačů. Jako startér budou na kopci zahajovat Jan Novák v pátek v Brně, Australan William Parsons v sobotu ve druhém brněnském utkání a Novozélanďan James Boyce v neděli na domácím hřišti. Trenéra Sokola Zdeňka Josefuse jsme se proto před „kolem pravdy“ zeptali:

Draci jsou posledním mistrem extraligy. Jak vidíte jejich současnou fazónu?
Úvod sezóny zatím o připravenosti Draků moc nevypověděl. Odehráli první hrací víkend proti nováčkovi extraligy a druhý jim odpadl, protože týmu Blanska byly hygieniky zápasy odloženy. Nelze tedy Draky zatím herně přečíst a nevíme, jak jsou po individuální zimní přípravě jednotliví hráči připraveni. Ale Draci jsou v posledních letech opravdu top týmem a myslím, že to potvrdí i letos.

V čem je jejich největší síla a na co si musíme dávat  pozor? 
Tým Draků se vždy prezentoval kombinací skvěle připravených pálkařů a dokonalé obrany. Pro tento mix se, ve spojení s dobrými nadhazovači, stali mnohonásobnými baseballovými mistry republiky. Mají oprávněně vysoké sebevědomí, které je dlouhodobě budováno kvalitním profesionálním přístupem k přípravě a výčtem historických úspěchů, který motivuje.

Draci mají na pálce mimo jiné Arnošta Dubového, který vede aktuální statistiky pálkařů. Jaké další individuality tým má a jaký baseball preferuje?
Útočný, rychlý a dynamický baseball, to je základní rukopis Draků. Je to nejsilnější soupeř v extralize, který budí respekt a i jedno vítězství ve víkendové sérii by bylo pro náš tým úspěchem,“ soudí hlavní trenér Sokola Hluboká Zdeněk Josefus.

První dvě utkání se hrají v Brně v pátek 23. dubna od 19. hodin a v sobotu 24. dubna od 13. hodin, série pokračuje na Hluboké v neděli po obědě od 13 hodin. Všechna utkání jsou streamována a k vidění na webech pořádajících týmů /Draci TV, baseball-hluboka.cz/ nebo na webu České baseballové asociace /tv.baseball.cz/, domácí hlubocké utkání je navíc komentováno a přináší opravdu pěkný sportovní zážitek.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Tisková zpráva

Štítky baseball, Hluboká nad Vltavou, extraliga, Brno, Hluboké, Česká baseballová asociace, TJ Olympia Blansko, William Parsons, David Šťastný, James Boyce

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na Hlubokou přiletí brněnští Draci, úřadující mistři a největší favorit baseballové extraligy  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.