Počasí dnes24 °C, zítra25 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

První kategorie tenisového klání Race to Wimbledon 22 mají své první vítěze

Projekt seriálu tenisových turnajů pro mládež v zimní sezoně 2022 má svého prvního vítěze. Již po šestém turnaji Com – Sys Trade tour si celkové vítězství a tím poukaz na odběr zboží v hodnotě 20 tisíc korun zajistil Bartoloměj Šusta. Bart využil situace a při neúčasti Jana Ledviny si triumfem ve finále nad Tobiášem Klofáčem připsal 15 bodů do hodnocení své kategorie. Tento bodový zisk navýšil Bartův celkový počet bodů na 62 a na druhého v pořadí Jana Růžka, který vypadl v semifinále, má již třicetibodový náskok a nemůže být překonán, protože do konce tůry zbývají odehrát poslední dva turnaje. Předposlední sedmý turnaj se hraje od 19. března a poslední osmý turnaj je naplánován na 15. dubna.

Vzhledem k vyrovnanému pořadí na následujících místech je ve hře ještě zhruba deset dalších mladých tenistů, kteří mohou dosáhnout na odměny na druhém až pátém místě a tím získat poukazy na odběr zboží v hodnotě 13, 9, 5 a 3 tisíc korun českých. Nedílnou součástí projektu je také zisk žetonů do slosovací soutěže o návštěvu Wimbledonu 2022. Každý odehraný zápas hráčům zvyšuje procentuální možnost výhry, která bude pro všechny tři věkové kategorie losována 5. června na Libeňském zámku v rámci závěrečného programu s oceněním všech výherců.

Drbna je mediálním partnerem unikátního projektu Race

V kategorii dorostenek se do čela celkové klasifikace dostala starší žákyně Isabella Dirlbeck. Sice prohrála hned svůj první zápas, ale vzhledem k tomu, že se turnaje nezúčastnily hráčky z popředí průběžného hodnocení Scan Service tour, stačil Belle zisk pouhých tří bodů k přeskočení doposud vedoucí Lucie Nouzové o dva body. Stejně jako u dorostenců i v dívčí části Race to Wimbledon 2022 je na programu odehrání ještě dvou akcí a tím možnost zisku třiceti bodů. Ve hře o celkové vítězství a další hodnotné ceny je tak mnoho adeptek včetně poslední šampionky Sáry Divilové z TK Dvůr Králové nad Labem, která ve vyrovnaném finále porazila Natálii Nechvátalovou 4:6, 6:1 a1:0.

Vedení soutěže zrušilo bez náhrady turnaj staršího žactva pro malý počet přihlášených. A protože do konce Software ONE tour chybí pouze dva turnaje, stala se již jednou zmíněná Bella Dirlbeck konečnou vítězkou celé zimní soutěže starších žákyň a stejně jako Bart se může těšit na cenu pro vítěze. V chlapecké části je naopak situace velice vyrovnaná a není jisté, kdo z trojice Severýn, Fidler, Zíta urve celkové prvenství.

Do 13. března probíhá sms soutěž, ve které může kdokoliv vyhrát jeden z poukazů pro dvě osoby k návštěvě Wimbledonu 2022. Stačí odeslat sms v hodnotě 10 korun na telefonní číslo 900 11 10 a odpovědět na otázku týkající se Race to Wimbledon. Všichni týdenní vítězové obdrží věcné ceny a z nich budou na závěrečné květnové show vylosováni tři šťastlivci, kteří obdrží zajímavé hodnotné ceny. Otázku najdou zájemci zde.

Ohodnoť článek

Foto Jiří Knížek

Štítky sport, tenis, Bohnice, LOB S.A. Bohnice, Race to Wimbledon, Praha, Wimbledon, projekt, soutěž

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

První kategorie tenisového klání Race to Wimbledon 22 mají své první vítěze  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.