Počasí dnes25 °C, zítra25 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Tábor chce letos vyměnit chladicí technologii na zimním stadionu

Tábor chce letos vyměnit chladicí technologii na zimním stadionu. Oprava by neměla zpozdit začátek příští sezony. Výměna chladicí technologie a další práce spojené s úpravou kluziště budou stát přibližně 17 milionů korun. Město navíc na projekt požádá o dotaci Národní sportovní agenturu.

Chlazení ledových ploch u zimních stadionů v naprosté většině zajišťuje technologie, která využívá čpavek. „Zjišťovali jsme, zda nehrozí havárie úniku čpavku, což by třeba vyžadovalo i evakuaci části vedlejšího sídliště. Měření ukázalo, že je vše v pořádku, ale přesto chceme chlazení vyměnit," uvedl starosta Štěpán Pavlík (Tábor 2020).

Město předpokládalo, že na akci bude muset vyčlenit z rozpočtu 30 milionů korun. Ze soutěže však vzešla výrazně nižší cena. „S výměnou začneme ihned, jakmile skončí současná sezona," řekl starosta. Hokejisté Tábora zatím stále bojují o postup do druhé nejvyšší soutěže. Bez ohledu na to, jak dlouho ještě budou v této sezoně hrát, výměna chladicí technologie začátek příští sezony nezpozdí. „Většinou týmy začínají trénovat na ledě v červenci. A v tu dobu by měla být už výměna dokončena," řekl Pavlík.

Nevyloučil, že se při rekonstrukci mírně změní i parametry ledové plochy. Tvar hrací plochy bude odpovídat i kritériím pro mezinárodní zápasy, které by se pak v Táboře mohly konat.

Město plánuje výstavbu druhé ledové plochy, která by měla vzniknout v blízkosti zimního stadionu. Náklady na vybudování sportoviště jsou odhadovány na 158 milionů korun. Tábor se však rozhodl, že druhou ledovou plochu postaví jen v případě, pokud bude projekt financovat maximálně z jedné třetiny. Radnice proto podá žádost o dotaci na projekt do Národní sportovní agentury a grant z krajského investičního fondu. Tábor by rád druhou ledovou plochu vybudoval, protože poptávka po pronájmech kluziště je vysoká. Zájemci proto často musí shánět volná místa na stadionech v Plané nad Lužnicí nebo v Soběslavi.

Hodnocení článku je 76 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto tzmt.cz

Štítky ČR, správa, hokej, opravy, Tábor

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Tábor chce letos vyměnit chladicí technologii na zimním stadionu  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.