Počasí dnes25 °C, zítra25 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Výhru oslavím střídmě, říká bijec Procházka. Další zápas bude brzy, jedná se o bitvě v Brazílii

Český bojovník Jiří Procházka v neděli zvítězil na galavečeru UFC 300 v Las Vegas, porazil Alexandra Rakiče z Rakouska. Bylo to jeho třicáté vítězství mezi profesionály a čtvrté v organizaci UFC. Další výzva se rýsuje na turnaji UFC 301 v Brazílii, možná proti šampionovi Alexi Pereirovi. Oslavy po výhře byly střídmé.

Domů jede s výhrou

Český bojovník Jiří Procházka zvítězil na galavečeru UFC 300 v americkém Las Vegas. Dokázal soupeře Alexandra Rakiče z Rakouska srazit na zem, kde pokračoval v úderech a rozhodčí následně zápas ukončil. Procházka si připsal jubilejní třicátou výhru mezi profesionály, čtvrtou pod hlavičkou UFC.

Souboj, který se odehrál v noci ze soboty na neděli, měl napínavý průběh. „Udělal jsem si to složitější, než bylo potřeba. Měl dobře nachystané reakce na moje kopy a bylo vidět, že je dobře připravený,“ popsal jednatřicetiletý zápasník.

Do Lipna a Vltavy se mají v jeden den ponořit stovky otužilců. Chtějí zapsat do české knihy rekordů

Několik stovek otužilců by se na konci února mělo v jeden den ponořit do Vltavy nebo lipenské přehrady. Stane se tak při zápisu do české knihy rekordů. Otužilci se ponoří do řeky a přehrady na osmi různých místech.

Příští zápas bude nejspíš brzy

Další výzva pro jednatřicetiletého rodáka z jižní Moravy se začíná rýsovat. Je možné, že se uskuteční již za pár týdnů, konkrétně na turnaji UFC 301 v Brazílii. Tam by se brněnský bijec mohl podruhé utkat se šampionem Alexem Pereirou, proti kterému loni prohrál knockoutem v druhém kole. Procházka tehdy utrpěl první porážku po téměř osmi letech.

Bojovník blížící se zápas přímo nepotvrdil. Prozradil ale, že by se zúčastnil rád. „Ještě nechci říkat, že je ta možnost jistá, ale rozhodně se o ní jedná,“ popsal českým novinářům na tiskové konferenci pár hodin po zápase.

Vousatý bijec po výhře srší energií a optimismem. Do klece se by se letos chtěl vrátit dokonce více než jednou. „Rád bych tento rok dal ještě jeden, možná dva zápasy,“ uvedl.

FOTO, VIDEO: Prymulo vyhul koně. Fanoušci Dynama protestovali proti vládním opatřením

Fanoušci fotbalového Dynama včera vyrazili protestovat proti vládním opatřením na budějcké Náměstí Přemysla Otakara II. Nelíbí se jim omezení kapacity v hledišti na utkáních a také neustálé vyzývání k nošení roušek. Na protest v centru města...

Spolupráce fungovala skvěle, libují si trenéři

Bijec trénuje v klubu Jetsaam Gym Brno pod vedením trenérů Martina Karaivanova a Jaroslava Hovězáka„Celou přípravu jsme pilovali mimo jiné i instruování do klece. Jednoduché příkazy, které jsme měli zajeté z přípravy, fungovaly dobře. Průběh kol si podrobněji zanalyzujeme až v klidu doma,“ popsali trenéři.

Stejný pocit měl ze spolupráce při zápase i Procházka. „Při zápase ignoruju ruchy z okolí vnímám jen trenéry. Nabízeli mi kombinace, které šly v tu chvíli udělat. Hlavně to říkali to klidně a neřvali,“ pochvaloval si rodák z Hostěradic.

Oslavy byly i budou střídmé

Po výhře si Procházka dopřál klid. „Na zbývající zápasy večera jsme se šli s trenéry koukat na televizi do hotelového pokoje a pak jsme šli na pizzu,“ prozradil s úsměvěm.

Žádné velké oslavy neplánuje ani po příjezdu na rodnou jižní Moravu. „Žádnou akci po návratu do Česka neplánuju. Pojedu za rodinou a oslavíme to střídmě,“ uzavřel.

Ohodnoť článek

Foto Anna Pospíšilová

Štítky Jiří Procházka, UFC, MMA, Las Vegas

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Výhru oslavím střídmě, říká bijec Procházka. Další zápas bude brzy, jedná se o bitvě v Brazílii  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.