Počasí dnes25 °C, zítra23 °C
Čtvrtek 6. června 2024  |  Svátek má Norbert
Bez reklam

Pardubice Dynamu přerušily pětizápasovou sérii bez porážky

České Budějovice ve 2. kole skupiny o záchranu zajížděly na východ Čech, kde se střetly s tamními Pardubicemi. Jihočeský tým se po brance Musy Alliho dostal do vedení, ještě do poločasu ale srovnal Hlavatý. Domácí se ve druhém poločase po vlastním gólu Dynama dostali do vedení, hned vzápětí však na 2:2 srovnal Čermák. Černobílí si z Pardubic ale nakonec neodváží ani bod, o výhře domácího celku v závěru rozhodl svou druhou brankou v zápase záložník Michal Hlavatý.

Dynamo vstoupilo do utkání výborně. Hned v úvodních vteřinách zápasu po střele Suchana orazítkovalo tyč, branka by ale nejspíše stejně neplatila, míč byl pár centimetrů za brankovou čarou. Jihočeši ale i nadále hýřili aktivitou a v 7. minutě za to mohli být odměněni. Nikl poslal z pravé strany balon do vápna a Šigut zakončil jen těsně nad branku Pardubic. Po půl hodině to už ale Českým Budějovicím vyšlo. Po pravé straně unikl Šigut a přihrávka přes vápno prošla k volnému Wale Musa Allimu, který míč poslal do odkryté branky, 1:0. Už to vypadalo, že jihočeský celek do šaten půjde s jednogólovým náskokem, v závěrečných vteřinách první půle však ještě ranou na přední tyč srovnal Michal Hlavatý.

Ve druhém poločase se po pár minutách do velké příležitosti dostal domácí Krobot, famózní zákrok ale předvedl gólman Šípoš. Dobrou šanci měl po pár minutách svého pobytu na hřišti Ondrášek, jeho pokus ale špičkou kopačky na roh zblokoval Halinský. Uběhlo pět minut a Východočeši poprvé v utkání vedli. Gólman Jihočechů Šípoš Hlavatého projektil výborně vyrazil a chtěl si stáhnout balon do svých rukou, po nedorozumění s Florentem Poulolem ovšem balon skončil v brance fotbalistů v černobílém. Netrvalo dlouho a bylo srovnáno! Domácí defenziva odvrátila balon k Marcelu Čermákovi, který si připravil míč na střelu a následně zakončil, 2:2. Už to vypadalo, že se oba celky stejně jako před pěti týdny rozejdou smírně, pardubický Solil ale poslal od brankové čáry zpětný pas do vápna, kde si ho našel Michal Hlavatý a přidal svou druhou branku v duelu. V 90. minutě mohlo být po tvrdé ráně Hellebranda srovnáno, skvěle ale zasáhl Kinský. V utkání se už nic dalšího nestalo a Dynamo tak z východu Čech odjíždí s porážkou 2:3.

Ohlasy trenérů

Trenér Dynama Jiří Lerch,,Jsem zklamaný. V první půli jsme byli jednoznačně lepší a zaslouženě jsme se dostali do vedení. Měli jsme tam nějaké příležitosti, kdy jsme mohli vstřelit druhou branku. Do šatny jsme ale dostali vyrovnávací gól. Do druhého poločasu jsme chtěli vstoupit aktivně, což se nám povedlo. Pak jsme ale dostali hloupý gól, dokázali jsme ještě srovnat, to ale na body stejně nakonec nestačilo. Po pěti zápasech přišla porážka, před sebou máme ale ještě tři zápasy a věřím, že to zvládneme."

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto SK Dynamo

Štítky Fotbal, SK Dynamo, záchrana, prohra, Pardubice, České Budějovice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Pardubice Dynamu přerušily pětizápasovou sérii bez porážky  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.