Počasí dnes21 °C, zítra24 °C
Neděle 16. června 2024  |  Svátek má Zbyněk
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Týden, který patřil univerzitním derby: VŠTE se utkala s JU ve florbalu a fotbalu

PR článek

Již tradičně si sportovní fanoušci přišli na své během dvou utkání mezi Jihočeskou univerzitou (JU) a Vysokou školou technickou a ekonomickou (VŠTE) v Českých Budějovicích. Oba zápasy byly vyrovnané, divácky přitažlivé a proběhly za přítomnosti rektorů obou vysokých škol. Přinášíme vám krátké shrnutí obou zápasů, které proběhly 13. a 15. května.

Florbal

V pondělí 13. května v českobudějovické Sportovní hale ovládla VŠTE florbalový souboj proti Jihočeské univerzitě 4:2. Obhájila tak vítězství z loňského ročníku. Před samotným zápasem proběhla autogramiáda reprezentantů Tomáše Jurca a Filipa Langera. Poté rektoři dovedli své týmy na hrací plochu. Celý zápas probíhal ve vysokém tempu, kdy se hrálo nahoru a dolů, ale první dvě třetiny ovládla VŠTE a díky gólu a asistenci Matěje Hladíka do třetí třetiny šla s třígólovým náskokem. Tlak JU ve třetí třetině vzrůstal, díky čemuž do brány Tomáše Jurca dokázali protlačit dva góly a zdramatizovali třetí třetinu. Naštěstí za VŠTE dokázal odpovědět Jan Procházka a v oslabení dokázal zvýšit na 4:2, což byl konečný výsledek zápasu. Skvělou kulisu zápasu dokázali vytvořit fanoušci, kterých se na zápas přišlo podívat více než 300.

Fotbal

Slunečno, více než 250 diváků, dobré jídlo a pití – to bylo fotbalové derby mezi VŠTE a Jihočeskou univerzitou. Zápas proběhl ve středu 15. května od 17 hodin na SK Čtyři Dvory. JU vstoupila do zápasu lépe a kvalitnější hru v poli dokázala přetavit i v góly. Po poločase byl stav 3:0 a VŠTE dokázala v závěru ještě vstřelit branku. Výsledkem 4:1 si JU zajistila druhé místo ve skupině Univerzitní fotbalové ligy.

Za krásného počasí se v areálu SK Čtyři Dvory očekával kvalitní fotbal z obou stran. Do ochozů v průběhu utkání našlo cestu přes 250 diváků, kteří si pochutnávali na bohatém občerstvení a vychlazeném pivu od pivovaru Samson a byli svědky mnoha útočných akcí. Od začátku se projevila vyšší kvalita fotbalových zástupců JU, kteří se lépe popasovali s absencemi ve svém kádru, oproti týmu VŠTE, kde výrazně chyběli dlouhodobě zranění Patrik Kořistka, Matěj Sochůrek či Michal Mácha. Na první gól diváci nečekali dlouho a již v 11. minutě šla do vedení JU, kdy si bohužel do sítě srazil vlastní gól jeden z obránců VŠTE. Fotbalisté VŠTE se nemohli dostat vůbec do tempa, z důvodu změn v sestavě a z důvodu vysokého presinku hráčů JU. Již v 16. minutě šla JU do dvougólového vedení, které ještě navýšila před koncem prvního poločasu, kdy platilo staré známé pravidlo „nedáš, dostaneš“.

Do druhého poločasu nastoupil tým povzbuzen, že nejde již nic ztratit a nějaké šance si domácí fotbalisté vytvořili, ale bohužel nedokázali vsítit dlouho žádný gól, naopak hráči JU postupovali častokrát ve velkém přečíslení do útoku a naděje na lepší výsledek držel domácí Martin Červenec. Přesto nakonec po vystřídání řady hráčů z obou stran navýšila JU své vedení na 4:0. Za VŠTE se o čestný gól postaral v závěru utkání domácí Luboš Hartl a korigoval kosmeticky skóre na 4:1. Nejlepšími hráči byli vyhlášení za VŠTE Martin Červenec a za JU Filip Votava. Věříme, že utkání splnilo charakter derby a diváci si fotbalový zážitek užili.

Velké poděkování patří všem divákům, kteří přišli podpořit univerzitní sportovce na florbalové a fotbalové derby. Tyto dva zápasy doplnily trojici sportovních soubojů českobudějovických vysokých škol, která započala hokejovým utkáním v Budvar aréně 13. března, kde VŠTE zvítězila výsledkem 8:1.

Pro aktuální informace a fotky ze všech akcí sledujte sociální sítě.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto VŠTE

Štítky Jihočeská univerzita, JU, Vysoká škola technická a ekonomická, VŠTE, derby, fotbal, florbal

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Týden, který patřil univerzitním derby: VŠTE se utkala s JU ve florbalu a fotbalu  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.