Počasí dnes29 °C, zítra20 °C
Neděle 8. září 2024  |  Svátek má Mariana
Bez reklam

Na Hlubokou přijíždí na 400 hráčů z 9 zemí: Začíná největší evropský turnaj desetiletých baseballistů SuperCup

Již 13. ročník SuperCupu, mezinárodního turnaje pro desetileté a mladší hráče a hráčky bude od pátku 31. května do neděle 2. června hostit Hluboká nad Vltavou. Turnaj pořádá baseballový a softballový klub Sokol Hluboká společně s Institute pro rozvoj baseballu a Českou baseballovou asociací a hrát se bude na Hluboké již potřetí.

„Turnaje se zúčastní více než 400 hráčů a hráček z 24 týmů. Patnáct jich je z Česka, devět pak zahraniční, konkrétně z Rakouska, Německa, Polska, Litvy, Slovenska, Maďarska a španělského Katalánska. Jsme moc rádi, že můžeme všechny opět přivítat v našem Sportovně relaxačním areálu,“ říká předseda Sokola Hluboká a prezident turnaje David Šťastný.

Týmy jsou rozlosovány do čtyř skupin, v nichž se utká každý s každým. Vítěze z roku 2022, Hrochy Brno, čekají ve skupině A němečtí Rising Stars, Eagles Praha, Arrows Ostrava, Hippos Brno a výběr Maďarska. Velmi populární výběr Katalánska, který vždy doprovází velká skupina fanoušků, hraje ve skupině B společně s Kotlářkou Praha, brněnskými Draky a Technikou, Orli Choceň a rakouskými Vienna Hurricanes. Domácí Sokol Hluboká se ve skupině C utká s Nuclears Třebíč, Tempem Praha, Vienna Wanderers, výběrem Slovenska a jedním z nováčků Praotci Roudnice. Obhájce titulu němečtí Future Stars jsou ve skupině D společně s Bleskem Jablonec, Miners Kladno, výběrem Polska, výběrem Litvy a Olympií Blansko.

“Jsme moc rádi, že se nám podařilo pro letošní rok prodloužit hřiště C a D a na obou se tak mohou hrát zápasy. Soutěže Masters se tedy přesunou na hřiště A,” přibližuje změny David Šťastný. 

„Na každém hřišti je díky podpory Jihočeského kraje rovněž elektronická výsledková tabule a nechybí ani kamery, které ukáží tento skvělý turnaj všem divákům a fanouškům, kteří nemohou přijet podpořit svůj týmu přímo na Hlubokou a spojit baseball s turistikou po jižních Čechách,” pokračuje. 

Streamy je možné za mírný poplatek sledovat na internetové platformě.

Po loňském úspěchu se mohou hráči, trenéři, rodiče i fanoušci opět těšit na sobotní večerní All Star Game, ve které proti sobě nastoupí výběr složený z českých týmů a výběr složený ze zahraničních týmů. „Přijďte se podívat, zápas hraný pod světly bude velmi atraktivní,“ láká všechny fanoušky Pavel Chadim, trenér mužského národního týmu, který bude pro tento duel trenérem českého výběru.

Součástí slavnostního zahájení, které proběhne v pátek 31. května od 14 hodin, bude také zpěv české hymny v podání trojnásobné držitelky české Thalie - Jihočešky Jany Šrejma Kačírkové. 

Turnajový výsledkový pavouk a další informace jsou k dispozici na webu české baseballové organizace.

Ohodnoť článek

Tisková zpráva | Foto Sokol Hluboká

Štítky Hluboká nad Vltavou, baseball, softball, SuperCup, turnaj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na Hlubokou přijíždí na 400 hráčů z 9 zemí: Začíná největší evropský turnaj desetiletých baseballistů SuperCup  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.