Počasí dnes18 °C, zítra20 °C
Středa 3. července 2024  |  Svátek má Radomír
Bez reklam

Anežka Paloudová z Českého Krumlova pojede na olympiádu, reprezentovat bude v rychlostní kanoistice

Jihočeská rodačka Anežka Paloudová, která začínala svou kariéru ve sportovním klubu SK Vltava Český Krumlov, se stala českou reprezentantkou v rychlostní kanoistice na olympijských hrách. Poslední české reprezentantky přitom závodily na olympijských hrách naposledy v roce 2008.

Česká rychlostní kanoistika slaví velký návrat na olympijskou scénu. Po šestnácti letech bude mít Česká republika své zastoupení na olympiádě v této disciplíně. Poslední české reprezentantky v rychlostní kanoistice závodily na olympijských hrách v Pekingu v roce 2008. Teď se do tohoto prestižního sportu vrací mladá a talentovaná Anežka Paloudová z Českého Krumlova.

Anežka Paloudová, narozená v roce 1999, začínala svou sportovní kariéru ve sportovním klubu SK Vltava Český Krumlov. Zde se do dvanácti let věnovala vodnímu slalomu, poté vyzkoušela také sjezd na divoké vodě. Po přechodu na vysokou školu v Praze však objevila svůj skutečný talent v rychlostní kanoistice, čímž začala její nová sportovní éra.

Cesta za nominací na olympiádu byla pro Anežku dlouhá a náročná. Již loni začala svou pouť na mistrovství světa, kde se kvalifikovalo prvních šest závodnic. Každý kontinent má jedno až dvě místa, o která se jede speciální závod. Klíčový moment nastal v květnu 2024 během finálové jízdy v maďarském Szegedu, kde Anežka v disciplíně K1 500 m dobyla druhé místo a zajistila si tak účast na olympiádě.

„Jsem nadšená, zatím to ještě nedokážu sama v sobě zpracovat. Nemůžu tomu uvěřit. Nevěřím, že já, sjezdařka, jsem se tady v rychlostní kanoistice dokázala nominovat na olympijské hry. Je to pro mě něco neskutečného,“ sdílela Anežka Paloudová své pocity v nahrávce pro média.

Od 6. do 11. srpna budou fanoušci mít možnost sledovat kanoistickou disciplínu na olympijských hrách v Paříži a držet palce Anežce Paloudové. Tento závod bude pro Anežku příležitostí splnit si svůj životní sen a dokázat, že se svým talentem a houževnatostí může stát skutečnou hvězdou rychlostní kanoistiky.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Štítky Anežka Paloudová, kanoistika, Olympiáda, Paříž, reprezentace, Český Krumlov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Anežka Paloudová z Českého Krumlova pojede na olympiádu, reprezentovat bude v rychlostní kanoistice  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.