Počasí dnes14 °C, zítra16 °C
Pondělí 16. září 2024  |  Svátek má Ludmila
Bez reklam

Budějovice si s Lincem poradily i v odvetě

Svěřenci Ladislava Čiháka zvládli dotáhnout do vítězného konce i druhé střetnutí s Lincem v tomto týdnu. Po gólově chudším zápase v Rakousku viděli diváci v Budvar aréně mnohem atraktivnější duel. I díky dvěma brankám Jana Ordoše vyhráli Budějovičtí vysoko 7:3.

Do osmého přípravného zápasu a zároveň odvety s rakouským Lincem se do brankoviště podle předpokladů postavil Milan Klouček. Návrat do útočných řad pak po jednozápasové odmlce hlásil kapitán Gulaš, ale především také uzdravený Jáchym Kondelík, který vlivem zranění vynechal domácí turnaj. Oba navrátilci se bok po boku zařadili do prvního útoku k Janu Ordošovi.

Do utkání nastoupili podle očekávání aktivněji domácí hokejisté, přes pozornou obranu hostů se ale do zakončení dostávali poměrně složitě. Thomas Höneckl si tak první zákrok připsal až na konci třetí minuty po ráně Šimona Kubíčka. Byl to nadále rakouský gólman, který se musel mít více na pozoru. Ovšem ani zakončení Milana Doudery svůj cíl v hostující síti nenašlo. Domácí byli v těchto okamžicích jasně lepší, k úvodní brance ale Motoru nepomohla ani přesilová hra po Scheidově podrážení. Linečtí se do útočného pásma dostávali velmi sporadicky, významnější časový úsek před brankářem Kloučkem strávili až v šestnácté minutě, pobyt Černých křídel v ofenzivní části plochy ale neznamenal pro Jihočechy výraznější nebezpečí. V závěru úvodního dějství se Budějovice přeci jen dočkaly zasloužené odměny. Do přečíslení ujelo domácí duo Pech - Beránek. Velkou příležitost Motoru sice Rakušané ustáli, kotouč ovšem zůstal na hokejkách Jihočechů. Martin Beránek udržel útočné pásmo, puku se za Hönecklovou svatyní ujal Nick Olesen a naservíroval ho Lukáši Pechovi, šikovný útočník pak zamířil přesně mezi betony hostujícího brankáře a otevřel skóre zápasu. 

Diváci v aréně ještě nestačili dopít pivo a dojíst přestávkovou klobásu a radovali se z druhého gólu. Před Hönecklem vznikl velký závar, v němž se nejlépe zorientoval Jan Ordoš a překonal rakouského reprezentanta podruhé. Na lineckou odpověď se ale nečekalo dlouho. Černá křídla dostala po Olesenově provinění možnost přesilové hry, kterou beze zbytku využila. Střelu Andrease Kristlera zastavila až síťka v Kloučkově brance. O dvě minuty později mohlo být dokonce vyrovnáno. Po pokusu obránce Roa vznikla před strážcem domácí branky nepřehledná situace, puk si ale cestu za Kloučkova záda tentokrát nenašel. Rakušané byli při chuti, téměř v polovině základní hrací doby ale opět prohrávali o dvě branky. Adam Kubík vyhrál vhazování přesně na hůl Willa Reillyho, na jehož bombu Höneckl neměl možnost reagovat - 3:1. S góly se v prostřední dvacetiminutovce doslova roztrhl pytel. Filip Přikryl se elegantně probojoval do útočného pásma, s trochou štěstí se udržel na kotouči, který pak střelou zápěstím poslal za lineckého brankáře počtvrté. Dnes již legendární píseň od Zuzany Norrisové se Budvar arénou málem nesla ve 37. minutě. Velký tlak Budějovic ale ani po několika pokusech domácích hráčů brankou neskončil. A jelikož hosté na samém konci druhé třetiny nevyužili početní převahu, šli do kabin spokojenější hráči v bílých dresech. 

I úvod poslední třetiny přinesl branku hned v jejím zárodku. Milan Gulaš předal kotouč Kondelíkovi, jenž nádhernou přihrávkou oslovil zcela volného Jana Ordoše, 27letému útočníkovi už pouze stačilo správně nastavit hůl, aby puk zamířil do Hönecklovy branky. Linečtí nestíhali, ve 45. minutě byl vyloučen kapitán Lebler. Jihočeši výhodu nevyužili, Kovařčíkově zakončení po oku lahodící souhře ale příliš nescházelo. Jiskru naděje mohli hosté vykřesat hned vzápětí, Knott našel před Kloučkovou brankou zcela volného svého kolegu z první útočné letky, skóre ale po zásahu domácího gólmana zůstalo nezměněné. Avšak ne na dlouho. Po Beránkově skvělém napadání se v útočném pásmu zmocnil kotouče Jáchym Kondelík a svižnou střelou do horní části branky přidal již šestý zásah svého týmu. Linec ale přeci jen korigoval. Patrick Söllinger se s ničím nepáral a pokusem téměř od modré čáry prostřelil Kloučka. A to nebylo vše. Graham Knott ukázal, proč byl nejproduktivnějším hráčem svého týmu v loňské sezóně, svou sólo akci přetavil ve třetí gól hostů - 6:3. Dvě slepené branky Lince se ale příliš nezamlouvaly Pavlu Pýchovi, budějovický obránce vyslal na hostujícího gólmana střelu, do níž vložil hůl Matej Kašlík. Na povedenou teč slovenského mladíka už Höneckl neměl šanci reagovat a lovil puk zpoza svých zad již posedmé. Po divoké pasáži se už utkání spíše dohrávalo. Motor navázal na loňský rok, soupeře z Rakouska porazil stejným rozdílem jako v srpnu 2023 a během tří dnů položil Linec na lopatky podruhé. Generálka na sezónu čeká Jihočechy už za necelý týden. Ve čtvrtek 12. září poměří Budějovice v Soběslavi síly s Plzní.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Se svolením Banes Motor České Budějovice

Štítky hokej, Banes Motor České Budějovice, linec, zápas

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Budějovice si s Lincem poradily i v odvetě  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.