Počasí dnes18 °C, zítra21 °C
Úterý 24. září 2024  |  Svátek má Jaromír
Bez reklam

Ani druhý venkovní zápas Motoru nevyšel, s Olomoucí prohrál 3:1

Českobudějovičtí hokejisté cestovali k druhému venkovnímu zápasu posilněni vysokou nedělní výhrou nad Pardubicemi. Na skvělý výkon z předcházejícího střetnutí však navázat nedokázali, ani další cesta mimo Budvar arénu bodový zisk nepřinesla. V Olomouci svěřenci Ladislava Čiháka většinu času ztráceli a Hanákům podlehli 3:1. Jedinou branku Motoru a svou první v sezóně zaznamenal Jáchym Kondelík.

Budějovičtí k utkání na Hanou cestovali po velmi vydařeném nedělním zápase proti Pardubicím. Trenérské duo Čihák - Hanzlík nemělo žádný důvod provést nějaké změny, vítězná sestava se tedy neměnila. S malou výjimkou, post sedmého obránce zastupovala nová jihočeská akvizice, dvacetiletý Tomáš Cibulka, který se do české kotliny vrátil po třech letech strávených v zámoří. 

Úvodní momenty střetnutí přinesly opatrný hokej. Oba týmy se spíše oťukávaly, první zákrok si tak připsal olomoucký gólman Machovský až na konci druhé minuty po střele mířící z Přikrylovy hole. Šlo ale spíše jen o propagační pokus, který domácího strážce branky nemohl příliš ohrozit. Na druhé straně Jana Strmeně prověřil bekhendem Káňa, ani toto zakončení ale nemělo moc šancí na úspěch. První velkou šanci si tak připsali Jihočeši. V páté minutě se hráči ve žlutém dostali do nadějného přečíslení. Josef Koláček svou přihrávkou hledal volného Kašlíka, ke slovenskému útočníkovi ale kotouč po zásahu jednoho z olomouckých obránců nedoputoval. Možnost otevřít skóre měl o chvíli později i Adam Kubík, jehož k zakončení vybídl Přikryl, budějovický útočník ale z dobré pozice vyprášil pouze Machovského betony. Olomoučtí hrozili spíše sporadicky, přesto to byli právě oni, kdo otevřel střelecký účet utkání. Jakub Navrátil se elegantně zbavil Pýchy, a přesto, že byl faulován, dokázal s notnou dávkou štěstí překonat Jana Strmeně. Hanáky úvodní branka nakopla. Navýšit stav mohli vzápětí, kdy na lavici hanby putoval Reilly. K vážnějšímu ohrožení Strmeňovy klece se ale domácí dostali až po uplynutí dvouminutového trestu, gólman hostů si ale s Pláškovou střelou na bližší tyč poradil. V 17. minutě byli Budějovičtí blízko vyrovnání. První útočná formace Motoru si v útočném pásmu krásně vyměnila několik nahrávek. Ve velmi dobré pozici mezi kruhy byl Milan Gulaš, hostující kapitán volil ještě přihrávku na Kondelíka, 24letý útočník už ale zakončoval z úhlu. Po první třetině tak mohli být spokojenější domácí. 

Druhé dějství zahájila zdánlivě nenápadná střela Willa Reillyho z pravé strany kluziště. Machovský však s menšími problémy přední tyč pokryl. Nenudil se ani Strmeň, ten vyrážečkou likvidoval drzý Kohoutův průnik. Následný jihočeský protiútok faulem hasil obránce Řezníček, a Motor ve své první početní převaze trestal. Machovského nejprve v závaru zachránila tyč, další zakončení z hole Jáchyma Kondelíka mu už ale proletělo pod vyrážečkou až do sítě - vyrovnáno. Olomouc se snažila rychle odpovědět, domácí defenziva si však nepohlídala aktivní třetí útok hostů, přečíslení 2 na 1 ale Martin Beránek nezužitkoval ve vedoucí branku, puk poslal vedle tyče domácí svatyně. I nadále byli hosté aktivnější, v polovině duelu se ke střele dostal Kachyňa, Machovský ale po obětavém zásahu jednoho ze svých kolegů v poli zasahovat nemusel. Tlak Motoru mohl být umocněn po vyloučení Musila, místo očekávaného přesilovkového deštníku ale přišla studená sprcha. Martin Kohoutnabral rychlost, vjel do útočného pásma a svižnou střelou prostřelil Strmeně, jenž si nepohlídal svou pravou tyč. Inkasovaná branka Motorem otřásla, během následujících dvou minut na trestnou lavici putovali Kubík s Přikrylem a Hanákům se naskytla skvělá šance dostat se do trháku. Jihočeši ale kritický okamžik ustáli a dlouhé oslabení přečkali. Šanci složit přesilovkový reparát dostali Budějovičtí ve 37. minutě po vyloučení Rutara, ani s touto početní převahou ale hosté nemohli být spokojeni, Machovského téměř neohrozili. I po prostřední dvacetiminutovce tak Olomouc držela těsné vedení. 

V úvodu závěrečné části musel být pozorný Jan Strmeň, domácí Fridrich dostal přihrávku mezi kruhy, budějovický brankář ale nakonec po dobrém obranném zákroku jednoho z hostů zasahovat nemusel. Ve 43. minutě se Reilly probíjel do útočného pásma, zastaven byl až za cenu nedovoleného zákroku a Jihočeši dostali další možnost na srovnání stavu. I v této přesilovce ale Machovského nedokázali zaměstnat a nakonec mohli být rádi, že už v rovnovážném počtu hráčů zakončil brejk domácích Navrátil pouze do levé tyčky. S přibývajícím časem se stupňovala aktivita Motoru v útočném pásmu, k žádnému nebezpečnému zakončení se ale českobudějovičtí hokejisté přes pozornou obranu Hanáků nedostávali. V 52. minutě už aktéři zápasu nabídli fanouškům v olomoucké aréně více vzruchu. Nejprve zkoušel Ordoš překvapit Machovského a procedit kotouč podél jeho pravé tyčky, na druhé straně se pak v tutovce objevil opět Navrátil, domácí útočník ale svůj druhý zásah v zápase ani tentokrát nepřidal. Nadějně to pro Jihočechy vypadalo o tři minuty později, Milan Gulaš adresoval přihrávku do předbrankového prostoru na volného Ordoše, k nejlepšímu střelci loňské sezóny v dresu Motoru ale kotouč nakonec nedoputoval. Domácí už se nikam nehnali a soustředili se na pevnou defenzivu. Budějovicím se čas na vyrovnání rychle krátil, necelé tři minuty před koncem závěrečné části si vzal trenér Čihák time - out, po němž na ledovou plochu poslal šest bruslařů. Jihočeši sice dlouho drželi Hanáky před Machovským, domácí brankář ale nečelil významnějšímu ohrožení. Definitivní razítko na první olomouckou výhru v sezóně dal Martin Kohout, který trefil odkrytou českobudějovickou branku a uzavřel tak účet střetnutí. Pro domácí se jednalo o první bodový zisk v ročníku, to Motor se i z druhé venkovní cesty vrací bez bodů.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Se svolením Banes Motor České Budějovice

Štítky hokej, Banes Motor České Budějovice, Olomouc, sport

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Ani druhý venkovní zápas Motoru nevyšel, s Olomoucí prohrál 3:1  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.