Počasí dnes17 °C, zítra19 °C
Úterý 8. října 2024  |  Svátek má Věra
Bez reklam

U fotbalistů druholigového Táborska skončil trenér Nádvorník

U fotbalistů druholigového Táborska skončil trenér Roman Nádvorník. Vedení jihočeského klubu kouče odvolalo kvůli neuspokojivým výsledkům. Táborsku po dvanácti kolech patří v šestnáctičlenné soutěži 12. místo s pouze tříbodovým náskokem na sestupové pozice. Jarní účastník baráže o postup mezi elitu dosud vyhrál jen tři zápasy a z posledních čtyř ztratil třikrát body za remízy.

„Rozhodnutí nebylo vůbec jednoduché, ale také nebylo zkratkovité. Zvažovali jsme ho velmi obezřetně a poctivě. Navzdory veškerému úsilí a podpoře, kterou mužstvo má, aktuální výsledky na hřišti neodpovídaly našim očekáváním," uvedl klubový ředitel Martin Vozábal. Za hlavní viníky ale označil hráče. „Jejich výkonnost neodpovídá podmínkám, které mají k dispozici," konstatoval.

Jednapadesátiletý Nádvorník u týmu působil od září 2022, kdy nahradil Radoslava Kováče po jeho odchodu do Pardubic. V první sezoně s mužstvem obsadil sedmé místo, vloni Táborsko ze třetí příčky postoupilo do baráže a v souboji s ním uhájily prvoligovou příslušnost České Budějovice. V tomto ročníku klub zatím nepotvrzoval roli jednoho z aspirantů na postup.

U týmu z Tábora působil Nádvorník již potřetí, předtím to bylo v letech 2013/14 a 2017/18. „Pod jeho vedením jsme dosáhli významných pokroků, zejména v rozvoji mladých hráčů a zlepšení týmové morálky. Teď ale naše mužstvo potřebuje získat nové impulzy," dodal Vozábal.

Nádvorník před příchodem do Táborska působil v druhé lize ve Spojených arabských emirátech. V Česku trénoval i v nejvyšší soutěži, vedl Příbram, Viktorii Žižkov a Karvinou.

Hodnocení článku je 40 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Se svolením FC Silon Táborsko

Štítky Sport, fotbal, druhá, Táborsko, trenér

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

U fotbalistů druholigového Táborska skončil trenér Nádvorník  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.