Počasí dnes21 °C, zítra22 °C
Úterý 14. května 2024  |  Svátek má Bonifác
Bez reklam

V rámci Olympijského parku Rio-Lipno 2016 se uskuteční bohatý fotbalový program

Olympijský park Rio-Lipno 2016 v době od 9. do 17. srpna nabídne divákům olympijské, ale i neolympijské sporty, které nebudou mít zastoupení při letošním svátku pod pěti kruhy v brazilském Rio de Janeiru. Sportoviště na Lipensku potěší bohatým programem i příznivce fotbalu.

Fotbalové menu je připravené pro širokou veřejnost od dětí předškolního věku po vysloužilce, kteří už skončili s aktivní činností. „Během osmi dnů se uskuteční celkem dvaačtyřicet akcí spojených s fotbalem,“ vypočítává Tomáš Maruška, jenž zastupuje Fotbalovou asociaci České republiky jako hlavní organizátor fotbalového programu v rámci Olympijského parku Rio-Lipno 2016. Nabídka pro milovníky kulatého nesmyslu je rozdělena do čtyř okruhů. První skupinu akcí spojuje přímo Olympijský park Rio-Lipno 2016 v Lipně nad Vltavou.

Po celou dobu v něm bude stánek Fotbalové asociace České republiky s minihřištěm, spíše fotbalovou klecí, kde si lidé budou moci proti sobě zahrát jeden na jednoho. V plánu jsou rovněž autogramiády významných českých fotbalových osobností – vítězů olympijských her z Moskvy 1980, vicemistrů Evropy z Anglie 1996 i současných hráčů. „Zároveň zde představíme několik nových projektů Fotbalové asociace České republiky jako například Regionální fotbalovou akademii Jihočeského kraje, projekt podpory dívčího fotbalu Krajského fotbalového svazu Jihočeského kraje nebo walking football pro hráče nad šedesát let,“ upřesňuje Maruška.

Přijedou internacionálové v čele s Panenkou

Do druhé skupiny patří turnaje. Přihlásit se mohou družstva i jednotlivci všech věkových kategorií. V sobotu 13. srpna se uskuteční turnaj hráčů nad pětatřicet let formou 5+1. Na polovině hřiště si zahrají muži, na druhé polovině ženy. Následující den přijde na řadu miniturnaj smíšených trojic, které mohou vytvořit i rodinní příslušníci. Na 16. srpna se připravuje utkání hráčů nad šedesát let ve walking fotbalu (chodící fotbal). Vrcholem bude 17. srpna turnaj mladších a starších přípravek.

Třetí díl představují lahůdky v podobě exhibičních vystoupení fotbalových hvězd. V Loučovicích se 12. srpna představí jedenáctka vicemistrů Evropy z roku 1996. Účast přislíbili Kuka, Šmicer, Berger, Kouba, Kadlec, Ujfaluši, Suchopárek, Kubík, Hašek, Straka, Rada, Hapal, Látal. Proti nim nastoupí pětatřicítka SK Dynamo České Budějovice. V Dolním Dvořišti se 13. srpna ukáže stará garda Slavie Praha a na hřiště ve Frymburku 16. srpna zavítají vítězové olympijských her z Moskvy 1980 a další internacionálové v čele s Antonínem Panenkou a Ladislavem Vízkem.

Čtvrtá část zahrnuje zbývající akce, k nimž patří turnaje plážové kopané v beach aréně olympijského parku, turnaj na novém fotbalgolfovém hřišti ve Frymburku nebo otevřené tréninky pro hráče z přípravek a žákovských kategorií s profesionálními trenéry Fotbalové asociace České republiky, kterých se mohou zúčastnit kluci i holky. Tyto tréninky se budou konat na všech hřištích Lipenska – v Horní Plané, Černé v Pošumaví, Frymburku, Lipně, Loučovicích, Vyšším Brodě a Dolním Dvořišti.

Vstupenky na exhibice budou v předprodeji

Přihlašovací systém je přístupný na stránkách www.olympijskeparky.cz, kde si zájemci nejen vyplní přihlášku, ale stáhnou si také pokyny a propozice. Jakékoliv informace mohou zároveň žádat e–mailem na adrese tomas.maruska@fotbal.cz„Připravujeme i samostatnou stránku věnovanou fotbalovým akcím v rámci Olympijského parku Rio-Lipno 2016 na svazovém portálu fotbal.cz.“ upozorňuje Tomáš Maruška.

S ohledem na omezenou kapacitu místních stadionů by neměli fanoušci podcenit předprodej lístků k exhibičním zápasům hvězd. „Doporučuji všem divákům, aby si zakoupili vstupenku předem,“ nabádá hlavní fotbalový organizátor. Předprodej je přichystaný ve stánku Fotbalové asociace České republiky na území olympijského parku od 9. srpna. Vstupné pro osoby starší osmnácti let činí padesát korun, děti a mládež dostanou volné vstupenky. Opatření je nutné kvůli regulaci počtu návštěvníků.

V době konání olympijských aktivit se dá očekávat složitá dopravní situace. Český olympijský výbor ve spolupráci s Jihočeským krajem připravil záchytná parkoviště v Loučovicích. Po celé oblasti budou jezdit v pravidelných krátkých intervalech bezplatně autobusy. „Individuální doprava se hodně omezí. Vyplatí se cestovat na Lipno s určitým časovým předstihem,“ připojuje radu Tomáš Maruška a dodává: „Těším se na osobní setkání se všemi, kteří za námi dorazí na Lipensko.“

Autoři

Štítky fotbal, olympijský park, olympijské hry, Česko, Rio de Janeiro, vstupenka, Jihočeský kraj, Frymburk, Loučovice, Evropa

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V rámci Olympijského parku Rio-Lipno 2016 se uskuteční bohatý fotbalový program  |  Fotbal  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.