Počasí dnes15 °C, zítra17 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Dynamo se s pohárem loučí. Po boji podlehlo favorizované Spartě

Dlouho očekávaný duel se uskutečnil na Střeleckém ostrově, kam v rámci 3. kola MOL Cupu přijel nejslavnější český klub Sparta Praha. Utkání bylo dlouho vyrovnané, které ale zlomily dva rychlé góly Sparty z druhého poločasu. Dynamu se sice podařilo v závěru snížit, ale na vyrovnání už nezbyly síly a Jihočeši tak podlehli Spartě 1:2.

Prvních dvacet minut utkání nepřineslo v chladném počasí zrovna líbivý fotbal. Míč byl převážně ve středu hřiště a k šancím tak bylo daleko. První možnost se naskytla Dynamu, které rozehrávalo přímý kop z dvaceti metrů, ale Čermákův pokus skončil na sparťanské zdi. První opravdovou gólovku si však vypracovali Pražané. Na pravé straně pláchl Fundovi Juliš, který odcentroval na hlavu Michala Kadlece, jenž už překonal Křížka, ale toho na brankové čáře nahradil Bederka. Skóre se tak neměnilo. Poté o sobě dal vědět olešnický rodák Lafata, který si naskočil na trestný kop Marečka, ovšem hlavičkoval mimo Křížkovu branku. Sparťané si do konce první půle připravili ještě jednu obrovskou příležitost. Až před Křížka se dostal mladý Pulkrab, ale domácí brankář vyšel z tohoto souboje jako vítěz. A nebyla to jejich poslední šance. Krásnou průnikovou přihrávku dostal na pravé straně Mareček, poslal přízemní centr, na který jen o pár centimetrů nedosáhl Pulkrab. Ten dostal centr z druhé strany, ovšem jeho pokus z první skončil mimo. V nastaveném čase zahrozilo ještě Dynamo. Wermkeho centr lízl Táborský, jenže těsně mimo tři tyče.

V úvodu druhého poločasu byl lepší domácí celek, který Spartu na několik minut zamkl. Skórovat se ovšem podařilo týmu z hlavního města. Z nenápadné akce se dostal míč na levou stranu na Michala Kadlece, který ho poslal pod sebe do vápna. V něm byl tísněn Lafata, který míč do branky ještě nedostal. Balon se však dostal k Matěji Pulkrabovi, jenž ho pohodlně doklepl do prázdné branky. O čtyři minuty později bylo na hostující střídačce ještě veseleji. Michal Kadlec měl spoustu času na centr, který našel Lukáše Juliše a ten střelou bez přípravy propálil Křížka. Hosté od té doby byli lepší a častěji drželi balon na svých kopačkách. V 71. minutě se slušně zaplněný Střelecký ostrov radoval z branky Dynama, když Táborský přehodil Millera,  gól však kvůli ofsajdu nebyl uznán. Vypadalo to na klidný konec zápasu, ale v 82. minutě České Budějovice snížily. Wermke doběhl na levé straně dlouhý balon, poslal přesný pas na Iva Táborského, který hlavou překonal Millera. Jihočeši se snažili vyrovnat, ale to už se jim nepodařilo. Dynamo se tak loučí s MOL Cupem ve třetím kole, když podlehlo Spartě 1:2.

„I když jsme zápas výsledkově nezvládli, tak utkání hodnotím pozitivně. Sehráli jsme dobré utkání. V prvním poločase jsme měli několik příležitostí na vstřelení branky, škoda, že jsme nějakou z nich nedokázali využít. Ve druhém poločase Sparta využila to, co měla a ukázala svoje kvality. Za náš výkon se ale určitě nemusíme stydět. Myslím, že jsme se před zaplněnými ochozy předvedli dobrým fotbalem a dopomohli jsme tak ke kvalitě utkání. Myslím, že jsme Spartu hodně potrápili,“ zhodnotil duel domácí kouč David Horejš.

„Jsem rád za to, jak to naše mladá sestava zvládla. Hodnotím zápas pozitivně. Všechny ty hráče znám. Očekával jsem jejich standardní výkon, což se potvrdilo, ale ukázalo se také, že ještě potřebují nasbírat nějaké zkušenosti v dospělém fotbale. Českým Budějovicím ale přeji postup do první ligy, protože tu je skvělý stadion, skvělí fanoušci a skvělé vedení. První ligu by si to tu zasloužilo,“ řekl po utkání hostující trenér David Holoubek.

Další zápas sehraje Dynamo v sobotu 15. října. Od 17 hodin začne utkání Fotbalové národní ligy ve Vlašimi.

SK Dynamo České Budějovice – AC Sparta Praha 1:2 (0:0)

Branky: 82. Táborský – 52. Pulkrab, 56. Juliš. ŽK: 2:4 (Bederka, Čermák – Mareček, Havelka, Mazuch, Miller). Diváci: 4550. Rozhodčí: Nenadál – Kubr, Arnošt.

SK Dynamo České Budějovice: Křížek – Řezáč, Bederka, Novák (45. Šourek), Funda – Hála, Čermák – Wermke, Benát (75. Kladrubský), Táborský – Kadula (79. Tomek). Trenér David Horejš.

AC Sparta Praha: Miller – Kadlec Mil., Holek, Mazuch, Kadlec Mich. – Juliš, Mareček, Havelka, Císařovský (46. Dudl) – Pulkrab (69. Mustedanagič), Lafata (90. Köstl). Trenér David Holoubek.

Štítky AC Sparta Praha, SK Dynamo České Budějovice, MOL Cup, Střelecký ostrov, Matěj Pulkrab, Ivo Táborský, Michal Kadlec, Lukáš Juliš, fotbal, David Holoubek

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Dynamo se s pohárem loučí. Po boji podlehlo favorizované Spartě  |  Fotbal  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.