Počasí dnes8 °C, zítra6 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Dynamo přejelo Žižkov a přezimuje na prvním místě

Dynamo natáhlo sérii výher a v prvním jarním kole dokázalo na domácí půdě přehrát Žižkov v poměru 4:1. Soupeř z hlavního města kladl odpor především v první půli, ve druhé se ale dvakrát trefil Táborský, jednu branku přidal Mršič a o výsledku bylo rozhodnuto. Zimní přestávku tak černobílí stráví na prvním místě tabulky.

Domácím v sestavě chyběl kapitán Kladrubský, kterého na pravém kraji obrany zaskočil Michal Řezáč. Hosté přijeli ve značně okleštěné sestavě, když v základní jedenáctce nastoupilo hned několik mladíků. Už v páté minutě měl hostující brankář plné ruce práce, když ho svižnou střelou protáhl Matěj Mršič. V šestnácté minutě fauloval ve vápně žižkovský Musa, sudí udělil žlutou kartu a domácí kopali penaltu. Míč si postavil Lukáš Havel a prudkou ranou poslal Dynamo do vedení – 1:0.

V 29. minutě přišel pro domácí nepříjemný moment. Ze hřiště musel kvůli zdravotním problémům nejlepší střelec soutěže David Ledecký. V 38. minutě bylo z ničeho nic vyrovnáno. Auer odcentroval z levé strany, našel Batioju, který srovnal – 1:1. Vrátit vedením mohl domácím Táborský, ale jeho hlavičku Hrubeš vyrazil.

Do druhé půle Dynamo nevstoupilo dobře, ale skóre se znovu měnilo až po hodině hry. Ve vápně byl faulován Havel a sudí nařídil druhou penaltu pro černobílé. Tentokrát si ji vzal na starost Ivo Táborský a počínal si velice zkušeně – 2:1. Domácí branka nakopla a za dvě minuty už to bylo o dva góly. Čavoš našel Mršiče, který rozjásal Střelecký ostrov potřetí – 3:1.

Dynamo bylo na koni, čehož chtěl využít Wermke, ale Hrubeš byl pozorný. Čtvrtou branku nakonec přidal střelec Ivo Táborský, když využil pasu od Mršiče – 4:1. Dynamo tak zvládlo první jarní kolo a do zimní přestávky půjde z pozice lídra tabulky.

SK Dynamo – Viktoria Žižkov 4:1 (1:1)

Branky: 63. (pen.) a 77. Táborský, 16. L. Havel (pen.), 65. Mršić – 38. Batioja, Žluté karty: Řezáč - Musa, Podrazký, Bazal, Mareš, Rozhodčí: Ardeleanu - Melichar, Hock, Diváci: 1041

Dynamo: Staněk – Řezáč, P. Novák, L. Havel, Helešic (84. Fišl) – Čavoš, Havelka – Wermke (77. Kovaľ), Javorek, Mršić – Ledecký (29. Táborský).

Žižkov: K. Hrubeš – Kaisler (78. Volek), Švejdík, V. Mareš, Bazal – M. Čermák, Batioja, Podrazký, Rondić, Auer (89. Livora) – Musa (29. Trapanovski).

Autoři | Foto Bramberka Nová | Zdroj dynamocb.cz

Štítky Dynamo, fotbal, Žižkov, výhra, SK Dynamo České Budějovice, FK Viktoria Žižkov, Ivo Táborský, Lukáš Havel, Michal Řezáč, David Ledecký, banánovník

Dynamo přejelo Žižkov a přezimuje na prvním místě  |  Fotbal  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.