Počasí dnes21 °C, zítra21 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

FOTO: Plzeň nedovolila překvapení, Dynamo na Západočechy nestačilo a kleslo tabulkou

, aktualizováno 21. září 2019, 23:42

Žádné překvapení se nekoná. Plzeňská Viktorka potvrdila na Střeleckém ostrově roli favorita a tápajícímu budějickému Dynamu nedala v desátém kolem Fortuna ligy šanci. Tři body putují na západ Čech po brankách Krmenčíka, Procházky a Chorého. Dynamo tak po prohře kleslo na předposlední místo ligové tabulky.

Na první větší šanci zápasu si museli diváci počkat do třinácté minuty. Havelka si poradil s dotírajícím Hořavou u středového kruhu, vstříc brance Hrušky vyslal osamoceného Rabušice, který brankáře Plzně neprostřelil.

Po vzoru „nedáš dostaneš“ se k útoku odhodlala Plzeň a o pět minut později už v plném kotli hostí propukla nefalšovaná radost. Gólu Krmenčíka předcházela Delargeho ztráta balonu, čímž dovolil plzeňským založit útočnou akci. Rozběhnutý Hořava našel ve vápně Krmenčíka, který se nemýlil.

FOTO: Dynamo nestačilo na Plzeň

Sobota, 21. září 2019, 22:19

Dynamo nestačilo na Plzeň
Dynamo nestačilo na Plzeň

Rychlý gól vlil Plzni krev do žil. Ve dvaadvacáté minutě mohli hosté po standardce Kopice vést už od dvě branky. Staněk ale pohotovým zákrokem akci Brabce zhatil.

Tolik štěstí už ale domácí gólman neměl ve dvaatřicáté minutě, kdy Plzeň skórovala po signálu z rohového kopu. Kovaříkův centr doputoval k Havlovi, který míč poslal na Procházku. Ten se nemýlil a navýšil na 2:0 z pohledu hostů.

Stejně aktivně jak Plzeň zakončila první poločas, začala i ten druhý. Krmenčík byl sám před Staňkem, gólově se ale neprosadil. Šanci na nápravu měl i Kovařík, ke kterému se míč odrazil. Ani on ale neměl štěstí.

Dynamo sice v závěru tlačilo ale gólově se neprosadilo. Naopak v posledních sekundách nastavení Chorý navýšil na 3:0 pro Plzeň a definitivně uzavřel brankový účet. Plzeň tak počtvrté v řadě zvítězila.

"Chtěli jsme do utkání vstoupit hodně aktivně, prvních 15 až 20 minut se nám to dařilo. Bohužel svoji šanci jsme neproměnili. To jsou momenty, které tyhle zápasy s takovým těžkým soupeřem rozhodují. Pak jsme udělali nesmyslnou ztrátu a Plzeň nás dokázala potrestat. To byl zlomový moment utkání. Neuhráli jsme jednoduché věci, pustili jsme Plzeň do vedení. Otáčet s Plzní z 0:2 je ohromně těžké," shrnul budějcký trenér David Horejš a dodal: "Kdybychom dali na 1:2, zápas mohl být dramatičtější. Bohužel ve finální fázi jsme nebyli tak důslední. Na konci dal soupeř na 0:3, je to pro nás krutý výsledek. Náš výkon špatný nebyl, ale Plzeň potvrdila kvalitu a ztrestala nás z nesmyslných chyb. Body jsme poztráceli jinde, dnes to byl těžký soupeř s řadou reprezentantů. Nesmíme věšet hlavy, na výkonu v druhé půli se dá stavět."

V dalším kole zamíří Dynamo pod Ještěd, kde narazí na liberecký Slovan.

SK Dynamo Č. Budějovice – FC Viktoria Plzeň 0:3 (0:2)

Branky: 18. Krmenčík, 32. Procházka, 90. Chorý

Sestavy: SK Dynamo Č. Budějovice: Staněk – Kladrubský (C), L. Havel, Kulhánek, Helešic – Javorek, Havelka – Delarge (46. Mustedanagić), Brandner (80. Mršić), Schranz – Rabušic. FC Viktoria Plzeň: A. Hruška – Řezník, Pernica, Brabec (C), Limberský – Kalvach, Procházka – J. Kopic, Hořava, J. Kovařík (64. Hloušek, 73. Mihálik) – Krmenčík (89. Chorý)

Foto Petr Tibitanzl

Štítky fotbal, SK Dynamo České Budějovice, FC Viktoria Plzeň, Fortuna liga, Česko, Střelecký ostrov, David Horejš

FOTO: Plzeň nedovolila překvapení, Dynamo na Západočechy nestačilo a kleslo tabulkou  |  Fotbal  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.