Počasí dnes17 °C, zítra21 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

FOTO: Dynamo opět stoupá tabulkou. Díky výhře nad Příbramí je v první šestce

, aktualizováno 8. prosince 2019, 18:50

Kdo před sezonou čekal, že na Střelecký ostrov budou soupeři po návratu Dynama do nejvyšší soutěže jezdit pro pravidelný tříbodový příděl, mýlil se. Dynamo zažívá sezonu, kterou nepamatuje. V posledních pěti zápasech mančaft získal stejný počet bodů, jako suverénní Slavia a kdyby se sestavovala tabulka z posledních deseti zápasů, Budějcím by patřilo taktéž druhé místo. Další tři body si Jihočeši připsali v posledním domácím zápase letošního roku, když porazili Příbram 2:0.

Domácí vystrašili hostujícího gólmana Kočího už v druhé minutě, když Čolič opřel svou dělovku o břevno. O sedm minut později se čtyři tisíce prokřehlých fanoušků Dynama mohlo začít radovat. Matěj Mršić utekl obraně Příbrami po pravé straně podél lajny, poslal míč do středu k Davidu Ledeckému, který jednoduše zakončil k tyči Kočího brány.

Zbytek první půle příliš tutovek nenabídl a tak si musel stadion na Střeleckém ostrově na další branku počkat do padesáté minuty. Čolič tentokrát našel svým centrem Lukáše Havla, který se v pokutovém území nemýlil, když balon přesně nasměroval do rohu branky.

FOTOGALERIE: Dynamo porazilo Příbram

Neděle, 8. prosince 2019, 18:48

Dynamo porazilo Příbram
Dynamo porazilo Příbram

Nad Příbramí se v úvodu druhého poločasu začala stahovat černá mračna. Pár minut po druhé obdržené brance mohlo být pro hosty ještě hůř. V šestapadesáté minutě se před brankářem hostí objevil osamocený Čavoš, který sice zachoval chladnou hlavu a ukvapeně nepálil, s míčem u nohy byl ale faulován. Nařízenou penaltu však Havel neproměnil, když mířil nad břevno.

Dynamo tak po devatenáctém kole figuruje na hranici skupiny o titul a skupiny o Evropskou ligu. Pokud v neděli večer Sparta podlehne Mladé Boleslavi, zůstane Dynamo na šestém místě tabulky minimálně do nadcházejícího kola, kdy před zimní pauzou narazí na suverénní Slavii.

"Po dvou zápasech venku na Spartě a Jablonci jsme dnes do utkání vstupovali jako favorit. Kluky jsme na to upozorňovali a jsem moc rád, že jsme utkání zvládli. Především druhý poločas byl z naší strany povedený. A kdybychom proměnili penaltu, bylo by to asi úplně v naší režii," řekl po utkání trenér Dynama David Horejš.

Dynamo České Budějovice - 1. FK Příbram 2:0 (1:0)

Branky: 9. Ledecký, 50. Havel. Rozhodčí: Královec - Nádvorník, Mokrusch. ŽK: Ledecký, Sivok - Šimek, Petrák. Diváci: 4114.

Sestavy: Č. Budějovice: Drobný - Čolič, Havel, Sivok, Novák - Čavoš, Havelka - Mršič (77. Ekpai), Javorek, Schranz (85. Táborský) - Ledecký (68. Brandner). Trenér: Horejš. Příbram: Kočí - Tregler, Kodr, Šimek, Cmiljanovič - Polidar, Petrák, Květ (65. Alvir), Antwi (46. Zeman) - Rezek - Slepička (80. Stuparevič). Trenér: Nádvorník.

Hodnocení článku je 92 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Petr Tibitanzl

Štítky fotbal, SK Dynamo České Budějovice, 1. FK Příbram, Fortuna liga, SK Slavia Praha, České Budějovice, Střelecký ostrov, Lukáš Havel, AC Sparta Praha, David Horejš, Evropská liga UEFA, FK Mladá Boleslav

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

FOTO: Dynamo opět stoupá tabulkou. Díky výhře nad Příbramí je v první šestce  |  Fotbal  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.