Počasí dnes7 °C, zítra10 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Dynamo změnilo kádr, přišlo několik velmi zajímavých fotbalistů

Fotbalové Dynamo během zimy rozhodně nezahálelo. Vedení klubu dokázalo na přestupovém trhu zareagovat na situaci ohledně odcházejících hráčů a přivedlo více než adekvátní náhrady.

Na konci roku skončilo hostování Mustedanagičovi, Helešicovi a Ekpaiovi. Smlouvu s Dynamem rozvázal také Dzon Delarge a v průběhu pauzy pak na hostování do jiných klubů odešli Michal Řezáč (Žižkov), Jindřich Staněk (Plzeň), Matěj Luksch (Pohronie /SVK/) a Martin Šplíchal (Pardubice). Do Dynama pak přišlo hned několik velmi zajímavých fotbalistů.

IVAN SUŠAK (brankář, Chorvatsko, 22 let)
Chorvatský gólman Ivan Sušak se narodil na samém jihu Chorvatska v městě Metković. Do profesionálního fotbalu poprvé nakoukl v bosenském klubu GOŠK Gabela, odkud se pak přesunul do chorvatského NK Sesvete, kde sbíral zkušenosti v druholigovém klubu. V sezoně 2018/19 odchytal jako dvacetiletý celkem osmnáct zápasů ve druhé lize a na konto si připsal i čtyři vychytaná čistá konta. Během podzimu byl v Dynamu na krátké týdenní stáži, v průběhu soustředění na Kypru pak s Dynamem podepsal dvouletý kontrakt.

DENIS GRANEČNÝ (obránce, Česko, 22 let)
Denis Granečný je odchovancem Baníku Ostrava. Právě za tento klub hrál celou svou kariéru a hostování v Dynamu pro něj bude první zkušeností v jiném dresu než v tom ostravském. Pravidelně hraje za mládežnické reprezentace a za národní tým odehrál již 56 utkání. Přes svůj nízký věk má na svém kontě již také 74 prvoligových zápasů, v nichž zaznamenal jednu vstřelenou branku.

MILOŠ KOPEČNÝ (obránce, Česko, 26 let)
Miloš Kopečný jako rodák z Holešova začal s fotbalem ve Zlíně, kde prošel všemi mládežnickými týmy. Během své kariéry hostoval v Hulíně a Sokolově, vždy se ale vrátil zpět do Zlína, kde také začal sbírat první ligové starty. Celkem jich má na kontě 46 a dvakrát se zapsal do listiny střelců. V roce 2018 se stál hráčem druholigového Hradce Králové, za který stihl za rok a půl nastoupit ke čtyřiatřiceti zápasům.

MAKSYM TALOVIEROV (obránce, Ukrajina, 19 let)
Mladý ukrajinský bohatýr se během podzimu stal jedním z hitů, který zaujal i pražskou Spartu. Po svém příchodu na jih Čech si mladého stopera právě Sparta vzala na hostování, kde patřil ke klíčovým hráčům B-týmu v České fotbalové lize. V zimní pauze si ho Dynamo stáhlo z hostování zpět, aby mladý stoper po boku zkušeného Tomáše Sivoka sbíral zkušenosti v první lize.

KAROL MÉSZÁROS (záložník, Slovensko, 26 let)
Karol Mészáros začal s fotbalem v Senci a nejlepší období své kariéry pak zažil ve Slovanu Bratislava, se kterým v letech 2013 a 2014 získal dva mistrovské tituly. Mészáros odehrál mimo jiné i dvě desítky zápasů za slovenskou reprezentaci do jednadvaceti let a v roce 2016 odešel do maďarského klubu Puskás Akadémia FC. V Maďarsku hrál také za Debrecín, Haladás a naposledy v klubu Újpest FC.

PAVEL ŠULC (záložník, Česko, 19 let)
Pavel Šulc jako rodák z Karlových Varů začal s fotbalem v Toužimi. Brzy se přesunul do Karlových Varů a poté do Viktorie Plzeň, kde si zahrál například mládežnickou Ligu mistrů. Zároveň je pravidelným členem reprezentačních výběrů. Přestože v prosinci oslavil teprve devatenácté narozeniny, má za sebou již hostování v druholigové Jihlavě a prvoligové Opavě.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Tisková zpráva | Foto dynamocb.cz

Štítky Dynamo, kádr, tým, SK Dynamo České Budějovice, fotbal, Česko, FC Viktoria Plzeň, Karol Mészáros, Chorvatsko, kariéra, AC Sparta Praha, FC Fastav Zlín, FK Viktoria Žižkov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Dynamo změnilo kádr, přišlo několik velmi zajímavých fotbalistů  |  Fotbal  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.