Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Fotbalisté Dynama se připravují individuálně, soutěž zatím ukončena není

Zatímco kluby Motor a Jihostroj už ukončily své soutěže, Dynamo stále jede v režimu individuálních tréninků. Každý z hráčů má trénink po vlastní ose. Toto opatření zatím trvá do neděle. Jak se k dalšímu postupu postaví Fotbalová asociace zatím není jasné.

Hráči, podle manažera klubu Aleše Strouhy, teď běhají nebo posilují. „Domluva je taková, že do neděle trénuje každý sám. Pokud by, ať už nařízení vlády nebo by obecně tato situace byla neměnná, tak by opět dostali od kondičního trenéra další plány. Je to obrovsky nešťastná situace. Fotbalisté potřebují hrát fotbal, a ne běhat někde v lese nebo na trenažéru. Bohužel jiná varianta není,“ uvedl Strouha. 

Dynamu byly zatím odloženy dva zápasy. Následovat by měla reprezentační pauza a další ligový zápas je naplánovaný na začátek dubna. Jak to ale celé nakonec dopadne je zatím ve hvězdách. 

Motor a Jihostroj

Výkonný výbor Českého hokeje rozhodl o zrušení play-off a Motor tím pádem postoupil do nejvyšší soutěže. Po sedmi letech se tak fanoušci Motoru dočkali. Jihočeši tak v extralize nahradí sestupující Kladno a od příští sezony se mohou těšit na nejlepší kluby v České republice. „Jsme rádi, že jsme se vrátili tam, kam patříme. Splnil se sen celého klubu a všech našich fanoušků,“ řekl asistent trenéra Aleš Totter.

Volejbalisté Jihostroje už si pro letošní sezonu také bohužel nezahrají. Správní rada Českého volejbalového svazu rozhodla o zrušení všech soutěží volejbalu pro soutěžní období 2019/2020. Nebudou vyhlášeni mistři České republiky a pořadí v jednotlivých soutěžích ke dni ukončení je i pořadím konečným.

„Chtěl bych jménem klubu moc poděkovat našim fanouškům za jejich přízeň, nejenom v extralize, ale i v bojích v Lize mistrů. Byli skvělí. Aktuální situace nás samozřejmě moc mrzí, věřili jsme, že máme našlápnuto k dalšímu úspěchu. Ale nedá se nic dělat, budeme se na všechny těšit v příští sezoně. Aktuálně je pro nás prioritní zdraví všech členů týmu, pro hráče je teď důležité vyřešit si osobní záležitosti a být se svými blízkými,“ vyjádřil se k aktuální situaci manažer klubu Robert Mifka.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Petr Tibitanzl

Štítky Dynamo, koronavir, individuální příprava, fotbal, soutěž, SK Dynamo České Budějovice, Jihostroj, Česko, Liga mistrů UEFA, fotbalista, SK Kladno, Český volejbalový svaz, Robert Mifka

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Fotbalisté Dynama se připravují individuálně, soutěž zatím ukončena není  |  Fotbal  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.