Počasí dnes19 °C, zítra20 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Dynamo z Ďolíčku odjelo s prázdnou

Fotbalisté Dynama dokázali prolomit dlouhý gólový střelecký půst a ve vršovickém Ďolíčku se prosadili hned dvakrát. Bohužel pro ně ale odjeli z Prahy po porážce 2:3 bez bodového zisku a prohráli už počtvrté v řadě. Ivan Schranz se trefil už poosmé v sezoně.

Po domácím zápase s Libercem vyrazili hráči Dynama na hřiště Bohemians Praha s několika změnami v sestavě. Od začátku nastoupil na pravé straně obrany Miloš Kopečný a před ním hrál Ivan Schranz. Naopak stále nebyli k dispozici zranění Matej Mrsič a Petr Javorek.

Jihočeši začali aktivně. Už ve třetí minutě měli na svém kontě tři rohové kopy, ale ani jeden výraznější ohrožení nepřinesl. Domácí postupně hru vyrovnali. V 9. minutě už i oni kopali první roh, který v pohodě stáhl Jaroslav Drobný a šance začaly přibývat. V 16. minutě hosty vyděsila tečovaná střela Vacka, která skončila kousek od tyče. V 17. minutě o sobě dali vědět i hráči Dynama. Rychlý brejk ale Miloš Kopečný nevyřešil ideálně. Ve vápně soupeře místo střeli hledal Ledeckého a ten byl zablokován. Ve 22. minutě hlavičkoval Bederka mimo a ve 25. minutě přišel druhý rychlý brejk Dynama, který zase zakončoval Kopečný a jeho nahrávka znovu nebyla úspěšná. To bylo ze šancí Jihočechů všechno. Ve 29. minutě prošel po pravé straně Bartek a přenesl hru na levou stranu na nabíhajícího Tilla Schumachera, kterému dal Kopečný víc prostoru, než by bylo zdrávo a ten střelou z první mířil přesně. – 1:0. A bylo hůře. Ve 25. minutě prošel po pravé straně Schumacher a našel ve vápně Jana Vodháněla, který ve skluzu skóroval podruhé – 2:0. A mohlo to být ještě horší, kdyby chvíli před poločasem Hronek trefil míč v jasné pozici mezi tři tyče. Takhle ho napálil nad.

Do druhé půle vystřídal Karola Mészárose Pavel Šulc a hosté šli do hry s odhodláním s výsledkem něco udělat. Jenže hned v úvodu druhé půle dostal velmi přísnou druhou žlutou kartu Tomáš Sivok a byl vyloučen. Trenér David Horejš musel reagovat střídáním Davida Ledeckého za Maxe Talovierova. V 54. minutě se po pravé straně zase protáhl Bartek a naservíroval míč na malé vápno Matěji Půlkrabovi, který skóroval potřetí. – 3:0. V 60. minutě se Dynamo dostalo do velké šance, kdy po nahrávce od Šulce zakončoval Ivan Schranz a střílel jen těsně vedle. Posléze se hra uklidnila. Fotbalisté Bohemians kontrolovali vedení. Pozitivní zpráva pro Jihočechy přišla v 76. minutě. Ivan Schranz si řekl o přihrávku. S míčem se zhruba dvacet metrů od branky otočil a pak nechytatelně trefil horní roh – 3:1. Ukončil tím gólový půst Jihočechů, který trval 380 minut. Černobílí přidali. Ještě jednu trefu. Pavel Šulc vysunul Iva Táborského, který se z vápna nemýlil – 3:2. Bohužel pro Jihočechy branka přišla až ve třetí minutě nastavení a po rozehrání rozhodčí duel ukončil.

Bohemians Praha - SK Dynamo 3:2 (2:0)

Branky: 29. Schumacher, 37. Vodháněl , 54. Pulkrab – 76. Schranz, 90.+3 Táborský, Žluté karty: 39. Pulkrab – 26. Ledecký, 40. a 47. Sivok, 70. Čavoš, Červené karty: 47. Sivok, Rozhodčí: Berka - Vlček, Flimmel

Bohemians: Valeš – Bartek, Köstl, Bederka, Schumacher (77. M. Dostál) – Hůlka, Jindřišek (C) – Hronek (63. Vaníček), Vacek (57. Květ), Vodháněl (77. Mosquera) – Pulkrab (57. Puškáč).

Dynamo: Drobný – Kopečný, L. Havel, Sivok (C), P. Novák (67. Kladrubský) – Čavoš (77. Táborský), Havelka – Mészáros (46. Šulc), Schranz, Brandner – Ledecký (48. Talovierov).


Ohlasy trenérů

David Horejš, trenér Dynama ČB: Zápas se rozhodl v prvním poločase. Podali jsme špatný a slabý výkon. Chyběla mi tam kvalita. Bohemka nás předčila v nasazení a měla větší vůli. Nechali jsme si dát jednoduché branky. O poločase jsme to chtěli změnit. Řekli jsme si, že to zkusíme. Přišlo ale vyloučení. V deseti jsme hráli lépe než v jedenácti. Za to kluky chválím, ale první poločas byl špatný. Musíme se z toho nějak dostat.

Hodnocení článku je 34 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto dynamocb.cz

Štítky Dynamo, Bohemians Praha, fotbal, SK Dynamo České Budějovice, Bohemians 1905, Ivan Schranz, Ďolíček, Miloš Kopečný, Tomáš Sivok, David Ledecký, Till Schumacher, Jan Vodháněl, Pavel Šulc

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Dynamo z Ďolíčku odjelo s prázdnou  |  Fotbal  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.