Počasí dnes8 °C, zítra6 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Příběh nekončí, Ivo Táborský i po kariéře zůstává v Dynamu

Nesmazatelně se zapsal do srdcí fotbalových fanoušků Dynama. Ivo Táborský odehrál v sobotu 27. června poslední zápas profesionální fotbalové kariéry. Svému milovanému klubu a fanouškům zůstane věrný i nadále, hned 1. července totiž nastoupil do pozice manažera A-týmu a vedoucího mužstva.

Ivo Táborský přišel do Dynama v červenci roku 2005. Nebylo to s žádnou velkou pompou. O tehdy čerstvě dvacetiletého mladíky projevil zájem tehdejší trenér František Cipro. „Je to nadějný hráč, ve Slavii se ale neprosadil. Je levonohý, mohl by se nám proto hodit," nechal se tehdy slyšet František Cipro, který dobře znal prostředí pražské Slavie.

První měsíce v Dynamu se mladý útočník do sestavy A-týmu ve druhé lize příliš neprosazoval a několikrát hrál dokonce jen za B-tým v ČFL. Přesto se nakonec stal hrdinou celé sezony, když v závěrečných bojích o postup do první ligy zaznamenal v posledních sedmi zápasech sezony úctyhodných osm branek. Právě Ivo Táborský měl tehdy lví podíl na tom, že Dynamo vykopalo první ligu.

Střelecky se mu dařilo i v další sezoně a se šesti vstřelenými góly byl v sezoně 2006/07 spolu s Ladislavem Volešákem nejlepším střelcem Dynama v první lize. Po sezoně se rozhodl změnit působiště a přestoupil do tehdy velmi ambiciózní Mladé Boleslavi, kde si zahrál například i skupinu Poháru UEFA. V Boleslavi vydržel až do roku 2012, aby pak přišel na roční hostování zpět na jih Čech. Ve dvaadvaceti zápasech v sezoně 2012/13 vstřelil za Dynamo čtyři góly.

Po sezoně pak znovu změnil prostředí, když přestoupil do Teplic. Během teplického angažmá si vyzkoušel také krátká hostování v ázerbajdžánském Interu Baku a v roce 2016 se rozhodl pro návrat domů - do Českých Budějovic.

Jihočeši hráli druhou ligu a Ivo Táborský potvrdil roli spolehlivého střelce, když během tří sezon nastřílel 11, 6 a 9 branek. Především pak v sezoně 2018/19 platil za gólového žolíka, který rozhodl hned několik důležitých zápasů v boji o postup do první ligy. Na hřišti totiž pobyl jako střídající hráč pouhých 679 minut a devět nastřílených gólů tak bylo opravdu mimořádným počinem.

I díky němu tak Dynamo v létě roku 2019 oslavilo postup do první ligy a Ivo Táborský si tak mohl se spoluhráči splnit sen - na závěr kariéry si ještě zahrát nejvyšší soutěž. I ve své poslední sezoně v profesionální kariéře střílel góly. Do střelecké listiny se zapsal v zápase na Slovácku a na Bohemians. 

Svůj úplně poslední ligový zápas pak odehrál 27. června proti Mladá Boleslavi. „Myslím, že moje kariéra byla pestrá. Vyzkoušel jsem si i zahraniční angažmá, avšak nejlépe jsem se cítil vždy doma, v Českých Budějovicích," netají se dnes pětatřicetiletý Ivo Táborský.

Jeho příběh v Dynamu nekončí, první červencový den roku 2020 se totiž stal vedoucím mužstva a manažerem A-týmu českobudějovického klubu..

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Tisková zpráva | Foto dynamocb.cz

Štítky Dynamo, Táborský, České Budějovice, SK Dynamo České Budějovice, Ivo Táborský, kariéra, FK Mladá Boleslav, SK Slavia Praha, František Cipro, Česká fotbalová liga, UEFA, FK Teplice, 1. FC Slovácko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Příběh nekončí, Ivo Táborský i po kariéře zůstává v Dynamu  |  Fotbal  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.