Počasí dnes10 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Dynamo posílí chorvatský záložník Marko Alvir. Před lety sbíral zkušenosti v rezervě Atlética Madrid

Budějcké Dynamo oznámilo další zimní posilu, která by měla zalepit díru po odchodu trojice ofenzivních hráčů. Na hostování do konce sezony přichází chorvatský záložník Marko Alvir. K týmu se připojil již na pátečním tréninku a trenéru Horejšovi bude k dispozici již v neděli v zápase proti pražské Spartě.

„Během zimy jsme přišli o tři hráče do ofenzivy a především Mick Van Buren s Pavlem Šulcem byli pro naší hru klíčovými fotbalisty. Je tedy jasné, že klub musel na vzniklou situaci reagovat a jsem rád, že se k nám Marko Alvir připojuje,“ říká budějovický kouč.

Marko Alvir hrál v mládežnickém věku v týmech NK Záhřeb a Dinamo Záhřeb. V dorosteneckém věku přestoupil do slavného Atlética Madrid, kde dvě sezony působil v tamním rezervním týmu. „Bylo to v době, kdy jsem byl velmi mladý. Působil jsem v rezervním týmu, ale několikrát jsem trénoval i s áčkem. Jsou to zkušenosti k nezaplacení,“ zavzpomínal Marko Alvir. Poté přestoupil do slovinského NK Domžele, kde si poprvé zahrál nejvyšší ligovou soutěž.

Před čtyřmi lety přestoupil do Slavie, za kterou ale v A-týmu kvůli zranění nikdy nenastoupil. Výrazně na sebe ale upoutal v dresu Příbrami, ze kterou v loňské sezoně odehrál 18 zápasů, v nichž nastřílel dva góly a na další dva přihrál. Na přelomu roku 2019 a 2020 odešel jako volný hráč do Plzně, kde zatím ale moc příležitostí nedostal, nastoupil do jedenácti zápasů a gólu se nedočkal.

„Přišel jsem, abych hrál. Budu v tréninku odevzdávat maximum, abych dostal příležitost v základní sestavě. Zkusím co nejvíce pomoct týmu. Neodehrál jsem toho moc. Docela dlouho jsem se vypořádával se zraněním, do toho se všude šířil covid,“ shrnul po příchodu.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto SK Dynamo České Budějovice

Štítky Marko Alvir, Dynamo, České Budějovice, SK Dynamo České Budějovice, Atlético Madrid, AC Sparta Praha, GNK Dinamo Zagreb, Mick van Buren, NK Záhřeb, Pavel Šulc, FC Viktoria Plzeň, SK Slavia Praha

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Dynamo posílí chorvatský záložník Marko Alvir. Před lety sbíral zkušenosti v rezervě Atlética Madrid  |  Fotbal  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.