Počasí dnes11 °C, zítra14 °C
Úterý 19. března 2024  |  Svátek má Josef
Bez reklam

Skvělý vstup do nového roku. Dynamo porazilo Pardubice

Úvodní zápas jarní fáze ročníku zvládlo budějovické Dynamo na výbornou. V pražském Ďolíčku uštědřilo východočeským Pardubicím vůbec první porážku v sezoně, když si po výhře 2:0 odvezlo na jih Čech všechny tři body. Vítěznou branku vstřelil z penalty Benjamin Čolić, ve druhé půli se trefila nová posila Marko Alvir. Už ve středu hraje Dynamo s Příbramí.

Na hrotu útoku se objevila nová posila Marko Alvir, v obraně naskočil Pavel Novák. Úvod zápasu byl z obou stran značně nepřesný, kratší zimní přestávka se na týmech projevila. Střelecky aktivnější byli nejprve Pardubičtí. Střelou ze střední vzdálenosti vyzkoušel pozornost Jaroslava Drobného útočník Pavel Černý, technickou ranou neuspěl ani Hlavatý.

Druhá polovina prvního poločasu patřila budějovickému týmu. Necelých deset minut před koncem půle se do vápna dostal Alvir a jeho povedený pokus k tyči vyrazil Boháč mimo tři tyče. Ve 38. minutě došlo ve vápně k souboji mezi Pavlem Novákem a Michalem Surzynem a hlavní sudí Klíma po asistenci videorozhodčího nařídil penaltu. Exekuce se ujal Benjamin Čolić a i podruhé v sezoně byl úspěšný – 0:1.

Ve druhé půli se na hřiště dostal nejlepší střelec domácího týmu David Huf, který se krátce po svém pobytu na trávníku dostal do zajímavé pozice, ale na pozorného Drobného si nepřišel. O chvíli později se Marko Alvir dostal za obránce a našel Petra Javorka, který dostal míč do brány. Sudí ale po konzultaci s VARem branku odvolal kvůli útočnému faulu Alvira.

Štěstí stálo při Dynamu necelých deset minut před koncem. Za vápnem vypálil Michal Surzyn a jeho pokus skončil na tyči. Tři minuty před koncem přišlo rozuzlení. Javorek našel za obranou volného Marka Alvira, který si počínal zkušeně a pokořil Boháče – 0:2. Dynamo si tak na úvod jarní fáze sezony připsalo tři body.

FK Pardubice - SK Dynamo Č. Budějovice 0:2 (0:1)

Branky: 41. Čolić (pen.), 87. Alvir

Sestavy: Pardubice: Boháč – Surzyn, Šejvl, Toml, T. Čelůstka – F. Čihák (46. Cadu) – Tischler, Solil (79. Petráň), Hlavatý, Pfeifer (46. Ewerton) – P. Černý (56. Huf). SK Dynamo: Drobný – Čolić, Talovierov, Králik, P. Novák – Čavoš, Javorek - Brandner (70. Jánošík), Havelka (84. M. Valenta), Mršić (89. Skovajsa) – Alvir.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto SK Dynamo České Budějovice

Štítky fotbal, SK Dynamo České Budějovice, FK Pardubice, Fortuna liga, Benjamin Čolić, Marko Alvir, 1. FK Příbram, Česko, Pavel Novák, Petr Javorek, Pavel Černý, David Huf

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Miloslav Misot

Pardubice se v horní polovině ocitli omylem....na jaře se poslušně vrátí dolů, kam patří

Neděle, 17. ledna 2021, 18:25Odpovědět

Skvělý vstup do nového roku. Dynamo porazilo Pardubice  |  Fotbal  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.