Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Nový majitel Dynama představil své plány. Rád bych, aby se nám podařilo pracovat s odchovanci, říká

Fotbalové Dynamo na dnešní mimořádné konferenci představilo nového majitele klubu. Tím se stal právník a podnikatel Vladimír Koubek, který do struktury klubu vstupuje již potřetí. Podle svých slov hodlá zkvalitnit práci mezi klubem a akademií. Změny na pozici trenéra aktuálně neplánuje.

Rezervy v práci s akademií

„Byl bych rád, kdyby se nám podařilo pracovat s vlastními odchovanci. Budu chtít, aby nám akademie poskytla mnohem více sportovního materiálu, než se dělo doposavad. Nebudu říkat, kolik máme v klubu odchovanců. Moc dobře ale víme, že v tom máme rezervy, které musíme využít,“ řekl Vladimír Koubek na dnešní tiskové konferenci.

Nový majitel také chce, aby klub působil stabilně nejen po sportovní stránce, ale také společensky. „Máme velkou odpovědnost za klub směrem k městu, které nám svěřilo krásný stadion. Co by za to jiná krajská města dala. Máme skvělou podporu od kraje a naší úlohou je těchto podmínek využít. Udělám pro to vše, co mi síly stačí,“ dodal Koubek, který získal sto procent akcií od Miroslava Dvořáka a jeho společníků. „Ten, kdo tak dlouho podporuje sport, jako předchozí akcionáři, si zaslouží veliké uznán. Majitelem akcí se stávám k dnešnímu dni. Klub bych měl oficiálně převzít od 1. června,“ shrnul. O vstup do struktury klubu se neúspěšně pokoušel už v roce 2018. „O této myšlence jsem intenzivně začal opět uvažovat zhruba v únoru letošního roku,“ potvrdil.

Žádné zásadní změny ve sportovním úseku

Koubek podle svých slov aktuálně nepočítá se změnou na pozici trenéra. „Nastavili jsme si podmínky spolupráce s Davidem Horejšem. Zatím není důvod dělat žádné zásadní změny ve sportovním úseku ani dalších věcech,“ shrnul. Právě pod čtyřiačtyřicetiletým trenérem se podle zdrojů blízkých klubu v posledních měsících otřásala židle kvůli neuspokojivým výsledkům, které znepokojovaly také dnes už bývalé akcionáře. „Sportovní výsledky se nedají naplánovat jako výroba. Jsem povinni udělat všechno pro to, abychom vytvořili podmínky, které jsou pro České Budějovice na solidní úrovni. Myslím, že tady ty podmínky na solidní úrovni byly vytvořeny, a proto budeme mít větší očekávání z hlediska výsledků,“ nastínil nový majitel klubu.

Vladimír Koubek v Dynamu působil již před revolucí, kdy měl na starosti spolupráci s novináři. Podruhé do klubu vstoupil v roce 2003. „Tehdy bylo Dynamo osiřelé a já byl osloven, abych se chopil sta procent akcií. Když jsem přišel do klubu, nebyly v něm peníze, nebyly zaplacené výplaty a faktury. Metodou krizového řízení jsem klub řídil a za rok se mi podařilo klub stabilizovat a vytáhnout na deváté místo. Reálnou zkušenost s řízením fotbalového klubu tedy mám,“ dodává. V roce 2006 strukturu opustil, následně prodal akcie a začal se věnovat opět pouze podnikání. „Do klubu se tak vracím potřetí a mám takovou představu, že chci navázat na práci předchozích akcionářů,“ dodal.

Do povědomí široké veřejnosti se Koubek zapsal před šesti lety, kdy hokejové Vervě Litvínov zaplatil letadlo, aby při cestě na sedmé finále extraligy do Třince uspořila síly. „Šlo o mojí vlastní iniciativu, nikdo mi to neříkal. Vlastně ano, říkalo mi to moje litvínovské hokejové srdce,“ prozradil tehdy MfDnes.

Ohodnoť článek

Foto

Štítky České Budějovice, Dynamo, fotbal, Fortuna liga, trenér, akcie, Miroslav Dvořák, David Horejš

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Nový majitel Dynama představil své plány. Rád bych, aby se nám podařilo pracovat s odchovanci, říká  |  Fotbal  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.