Počasí dnes7 °C, zítra10 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Sezonu zakončilo Dynamo těsnou porážkou na Slavii

V posledním kole sezony Dynamo těsně podlehlo pražské Slavii 1:2. Proti mistrovi ligy Jihočeši prohrávali po prvním poločase o dvě branky, ale po přestávce se jim podařilo snížit. Vyrovnání už však nepřišlo, takže Slavia nepřišla o neporazitelnost ani v posledním zápase. Černobílí zakončili sezonu na 13. místě.

V posledním kole Dynamu chybělo hned několik hráčů. Kvůli karetnímu trestu nehrál Benjamin Čolić, reprezentační povinnosti plnil Maksym Talovierov. K dispozici nebyli ani Petr Javorek s Dame Diopem. Aktivnější byli od úvodu domácí fotbalisté. Ze střední vzdálenosti jako první zakončoval Traoré, ale branku netrefil. Do slibné pozice se na druhé straně dostal Jonáš Vais, ale přestřelil.

Do vedení se Pražané dostali v 15. minutě. Buren přiťukl míč pro Ondřeje Lingra, který přesnou střelou k tyči otevřel skóre utkání – 1:0. Stejný hráč mohl přidat i druhou branku, ale ve velké příležitosti zakončil nad břevno. Druhou branku zápasu přidali znovu sešívaní. Bah našel Jana Kuchtu a ten se nemýlil – 2:0.

Druhý poločas tolik příležitostí nenabídl. Domácí ve většině ofenzivních akcích hledali Jana Kuchtu, který na dálku bojoval o korunu krále střelců společně s Adamem Hložkem. Slávistický útočník dvakrát rozvlnil boční síť, jednou zakončil technickou střelou mimo tři tyče.

O drama v závěru zápasu se postaral Lukáš Skovajsa. Z pravé strany ho centrem přesně našel Pavel Novák a levý obránce vstřelil svou první branku v černobílém dresu – 2:1. O snížení ještě usiloval střídající mladík Vítovec, ale k hlavičce se nedostal. Dynamo tak v posledním ligovém utkání prohrálo na Slavii.

Slavia Praha - Dynamo České Budějovice 2:1 (2:0)

Branky: 15. Lingr, 43. Kuchta - 76. Skovajsa. Rozhodčí: Klíma - Hájek, Hock - Adámková (video). Žluté karty: Havelka, Skovajsa, Valenta (všichni Č. Budějovice). Diváci: omezený počet.

Slavia: Kolář - Bah, Kúdela, Deli, Oscar - Samek (83. Zima), Traoré (84. Kačaraba) - Van Buren (74. Hilál), Lingr (64. Beran), Olayinka (84. Tecl) - Kuchta. Trenér: Trpišovský.

Č. Budějovice: Vorel - Novák, Havel, Králik, Skovajsa - Čavoš, Vais (71. Valenta) - Brandner, Havelka, Mészáros (56. Mršič) - Alvir (63. Vítovec). Trenér: Horejš.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto SK Dynamo

Štítky Slavie, Dynamo, fotbal, HC Slavia Praha, HC Dynamo Pardubice, SK Dynamo České Budějovice, Lukáš Skovajsa, Ondřej Lingr, Jonáš Vais, Jan Kuchta, Pavel Novák, Maksym Talovjerov, Benjamin Čolić

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Sezonu zakončilo Dynamo těsnou porážkou na Slavii  |  Fotbal  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.