Počasí dnes19 °C, zítra20 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Dynamo jede poprvé ven, představí se na Slovácku

Po domácí výhře nad Teplicemi se budějovické Dynamo poprvé v nové sezoně představí na venkovním hřišti. V neděli bude hrát v Uherském Hradišti se Slováckem, které v týdnu vypadlo z evropských pohárů, ale zároveň zvládlo úvodní ligové utkání a na půdě Liberce vyhrálo 1:0. Zápas startuje v 16:00.

Jednu z nejpovedenějších sezon mají za sebou fotbalisté Slovácka. V uplynulém ročníku Fortuna ligy obsadili čtvrtou příčku, která jim zajistila postup do předkola Evropské konferenční ligy. Za sebou přitom nechali plzeňskou Viktorii, Slovan Liberec či Baník Ostrava.

Změn v kádru mužstvo z Uherského Hradiště v letní přestávce příliš neudělalo. Odešel nejlepší střelec Jan Kliment, na přestup naopak přišel Daniel Holzer. V rámci hostování dorazili brankář Filip Nguyen a útočník Ondřej Šašinka.

V týdnu zažili svěřenci trenéra Martina Svědíka velké zklamání. V předkole Evropské konferenční ligy rozhodovaly o postupu do dalšího kola proti Plovdivu penalty, které český zástupce nezvládl a s evropskými poháry se rozloučil hned po prvním dvojzápase.

„Čeká nás velice kvalitní soupeř, svou sílu ukázali také v předkole evropských pohárů. Venku smolně prohráli a doma dokázali zvítězit, ačkoliv nakonec neslavili postup. V létě vhodně doplnili kádr, přišly zajímavé posily, takže to pro nás bude opravdu těžký zápas," shrnul trenér Dynama David Horejš.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto SK Dynamo České Budějovice

Štítky České Budějovice, Dynamo, fotbal, Fortuna liga, 1. FC Slovácko, SK Dynamo České Budějovice, mistrovství Evropy, FC Slovan Liberec, FK Teplice, Evropská konferenční liga UEFA, FC Viktoria Plzeň, 1. česká fotbalová liga, FC Baník Ostrava, Jan Kliment

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Dynamo jede poprvé ven, představí se na Slovácku  |  Fotbal  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.