Počasí dnes19 °C, zítra19 °C
Pátek 10. května 2024  |  Svátek má Blažena
Bez reklam

Dynamo doma prohrálo s Baníkem

Slunce, nebe bez mráčků, perfektní fotbalové podmínky. Takhle nějak to vypadalo před zápasem 3. kola Fortuna ligy na Střeleckém ostrově. Hráči českobudějovického Dynama ale bohužel svým fanouškům radost neudělali a prohráli s Baníkem Ostrava 1:3.

Aktivněji začal utkání ostravský Baník, který se do velké šance přihrnul hned po 2 minutách. Gólman Dynama ale stačil vytěsnit míč mimo tři tyče. Další ohromná šance hostů přišla v 9. minutě, i tentokrát byl ale strážce svatyně Českých Budějovic pozorný.

Zajímavá situace byla k vidění před 30. minutou i na druhé straně. A opět byl v hlavní roli brankář. Ten zachytil dlouhý nákop těsně před vápnem a od rozhodčího viděl žlutou kartu. S přímým kopem ale Dynamo nenaložilo ideálně. Skóre se ale nakonec ještě v prvním poločase měnilo. V početném sektoru hostí propukly oslavy ve 34. minutě, kdy se hlavou prosadil Kuzmanovič. Na to už Českobudějovičtí v prvním dějství odpovědět nedokázali.

Do druhého poločasu opět vlétl aktivněji soupeř z Ostravy a v 52. minutě zvýšil vedení. Hlavou zamířil přesně Tetour. Dynamo ale dokázalo za dalších 5 minut snížit. Na dostřel Baníku dostal domácí po nádherné individuální akci Bassey. Pak působil výběr z jihu Čech jako politý živou vodou. Šance Dynamo mělo, bohužel je ale v povedené pasáži nedokázalo využít. Skóre na světelné tabuli se před koncem utkání měnilo ještě jednou, v 84. minutě přidal třetí branku Ostravy rozjetý stoper Lischka.

České Budějovice tak bohužel vyšly ve třetím kole naprázdno, naopak Slezané si s sebou odvezli všechny tři body.

SK Dynamo Č. Budějovice – FC Baník Ostrava 1:3 (0:1)

Branky: 58. Bassey – 35. Kuzmanović, 52. Tetour, 88. Lischka

Žluté karty: Bassey, Čavoš – Laštůvka

Diváci: 3286

SK Dynamo: Vorel – Čolić, Králik (C), Talovierov, Sladký (75. P. Novák) – Javorek (66. Hellebrand), Čavoš, Mihálik (82. Mršić), Hora – Michal Škoda, Bassey (75. Brandner).

Ostrava: Laštůvka (C) – Ndefe, Svozil, Lischka, Fleišman – D. Buchta (83. de Azevedo), Tetour (77. Budínský), Kaloč, Kuzmanović (77. J. Pokorný), Potočný (62. Sor) – Almási (62. Jiří Klíma).

Ohodnoť článek

Autoři | Foto SK Dynamo České Budějovice | Zdroj dynamocb.cz

Štítky SK Dynamo České Budějovice, FC Baník Ostrava, 1. česká fotbalová liga, Střelecký ostrov, Michal Škoda, Jiří Klíma, Česko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Dynamo doma prohrálo s Baníkem  |  Fotbal  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.