Počasí dnes25 °C, zítra25 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Dynamo si vyšláplo na Liberec

Česká nejvyšší fotbalová soutěž dokráčela do svého kola s číslem 5, ve kterém čekala Dynamo domácí bitva s beznadějně posledním Libercem. A podle toho 90 minut na Střeleckém ostrově také vypadalo. Tři body si za hubené vítězství 1:0 připsali hráči Českých Budějovic.

Utkání mělo náboj už od první vteřiny. Oba týmy se tlačily na polovinu svého soka, k vidění bylo několik závarů a šancí, ze kterých ale v první čtvrthodině gól neresultoval. V 18. minutě už se ale skóre na světelné tabuli měnilo. Po parádním centru Hellebranda se prosadil hlavou Martin Sladký.

Na úvodu sezony trápící se Liberec usiloval o vyrovnání a to ve 29. minutě málem přišlo. Rabušic ale slibnou šancí pohrdl. Za dalších 5 minut se Dynamo natahovalo po druhém gólu, místo pokutového kopu ale rozhodčí tasil z kapsy žlutou kartu pro Jakuba Horu. Domácí hýřili aktivitou a ve 38. minutě orazítkoval Brandner tyč. Do kabin nakonec Dynamo šlo s náskokem jen jednoho gólu.

Od začátku druhé půle se hra přelévala z jedné strany na druhou, na větší šanci se ale nějakou dobu čekalo. Liberec zahrozil v 65. minutě, střelu ale nejprve zablokoval Králik a s následnou dorážkou si gólman Vorel hravě poradil.

Dynamo se nenechalo zastrašit a v 72. minutě už potřetí v zápase zazvonila branková konstrukce. Břevno napálil nováček na hrací ploše Tolno, pár minutek po něm nevyužil dobrou šanci ani Bassey. Liberec v závěrečné dvacetiminutovce zvyšoval tlak. Jako klid před bouří to působilo na stadionu v jihočeské metropoli, vyrovnání se ale hosté nedočkali. Na druhé straně se 3 minuty před koncem hnali k bráně Liberce domácí fotbalisté, ani po téhle akci ale na tribunách radost nevypukla. To ale nakonec nevadilo, body i tak zůstaly doma v Českých Budějovicích.

SK Dynamo – FC Slovan Liberec 1:0  (1:0)

Branky: 18. Sladký, Žluté karty: Hora, Škoda, Horejš (trenér), Novák - Faško, Rozhodčí: Batík – Nádvorník, Lakomý, Diváci: 2679

Dynamo: Vorel – Sladký, Talovierov, Králik (C), P. Novák – Čavoš, Hellebrand (78. Vais) – Brandner (60. Tolno), Hora, Mihálik (78. Mršić) – Bassey (86. Škoda).

Liberec: Knobloch – Fukala (C), Chaluš, Purzitidis (56. Tupta, 80. Lehoczki), Mikula – Koscelník, Gebre Selassie, Faško, Mészáros (46. Gembický) – Rabušic (74. Nečas), Rondić (46. Ch. Frýdek).

Ohlasy trenérů

David Horejš (trenér Dynama): „Jsem rád, že jsme utkání zvládli za tři body. Z naší strany to byl zápas dvou rozdílných poločasů. Měli jsme dobrý vstup, celkově se nám první půle povedla. Soupeře jsme přehrávali, vstřelili jsme branku a k tomu ještě dvakrát nastřelili brankovou konstrukci. Do druhého poločasu udělal Liberec dvě změny a my jsme dělali jednoduché chyby. Mohli jsme využít některý z brejků, namísto toho mohl soupeř srovnat. V Olomouci jsme štěstí neměli, tentokrát ano."

Pavel Hoftych (trenér Liberce): „První půli jsme do utkání vstoupili slušně. Měli jsme hlavičku Rambem a pak ještě jednu, bohužel jsme inkasovali lacinou branku po nedostoupení protihráčů. Od dvacáté minuty nás soupeř přehrával, nelíbilo se mi dostupování v soubojích a dostupování balonů, proto jsme udělali změny. Měl jsme několik šancí, bohužel nám to do branky nepadá a soupeř vyhrál jednou brankou.“

Dynamo si vyšláplo na Liberec

Neděle, 22. srpna 2021, 21:35

Dynamo si vyšláplo na Liberec
Dynamo si vyšláplo na Liberec

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Petr Tibitanzl | Zdroj dynamocb.cz

Štítky Dynamo, fotbal, Liberec, zápas, SK Dynamo České Budějovice, Bílí Tygři Liberec, Střelecký ostrov, Martin Sladký, trenér, Jakub Hora, HC Škoda Plzeň, David Horejš, FC Slovan Liberec, SK Sigma Olomouc

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Dynamo si vyšláplo na Liberec  |  Fotbal  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.