Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

Dynamo chce nejméně zopakovat výsledek z uplynulé sezony

Povedenou přípravu mají za sebou fotbalisté českobudějovického Dynama. Tým pod vedením trenéra Jozefa Webera vstoupí do mistrovské části v neděli proti Pardubicím. Klub jde do nové sezony s rozpočtem 70 až 80 milionů korun.

„Všichni trenéři říkají, že jsou spokojeni s přípravou, ale myslím to opravdu vážně. Dlouho se mi nestalo, že by to všechno proběhlo tak hladce, ať už jde o přístup hráčů či zázemí v Rakousku. Měli jsme tam dva těžké soupeře z Bundesligy a většina kádru obstála. S tím jsem byl spokojený,“ zhodnotil při dnešní tiskové konferenci uplynulou přípravu trenér Jozef Weber

Vedení klubu si přeje uhrát při nejmenším stejný výsledek jako v loňském ročníku. „Z hlediska vedení klubu, což je názor i realizačního týmu, si myslíme, že by náš cíl neměl být menší než v minulé sezoně. Chceme minimálně zopakovat umístění z loňska. V tom je i řečeno, že bychom mohli být lepší,“ řekl sportovní ředitel Milan Čadek, který se tiskové konference účastnil za vedení klubu. 

Jihočeši v uplynulé sezoně skončili na 10. místě. Ve srovnání s minulým ročníkem se částečně změnil kádr. Po hostování odešli Vojtěch Vorel, Mick van Buren, Ondřej Mihálik či Emmanuel Tolno. Klub naopak získal slovenské fotbalisty Jakuba Griče a Jakuba Švece, z Baníku Ostrava dorazili na Střelecký ostrov Tomáš Zajíc a Roman Potočný a z Vlašimi David Broukal.

Kádr Dynama
Brankáři: Dávid Šípoš, Martin Janáček, Matěj Luksch
Obránci: Martin Králik, Benjamin Čolić, Lukáš Skovajsa, Lukáš Havel, Martin Sladký, Ondřej Čoudek,  David Broukal
Záložníci: Patrik Čavoš, Matej Mršić, Patrik Hellebrand, Jakub Hora, David Krch, Nicolas Penner, Jakub Švec, Jonáš Vais, Jakub Grič, Roman Potočný
Útočníci: Michal Škoda, Daniel Hais, Jakub Matoušek, Tomáš Zajíc

Zatím stále není jasné, kdy se k týmu připojí ghanský stoper Ishaku Konda, na něhož klub uplatnil opci na přestup. 

„Stále s ním počítáme. Jeho materiály jsou nyní na ministerstvu vnitra v Praze a prošetřují se. Minulých 14 dní jsem zodpovídal některé dotazy pracovníka, který to má na starosti. Teď čekáme, nikdo neřekne, jak je to daleko. S hráčem jsme ve spojení, kondiční trenér mu zadává úkoly a tréninky,“ popsal Čadek. Ten zároveň informoval o tom, že jde Dynamo do nové sezony s rozpočtem 70 až 80 milionů korun. 

Dynamo čeká náročný vstup do sezony. Po utkání s Pardubicemi má na programu zápasy se Spartou, Slováckem, Libercem a Plzní. 

„Příprava vyšla, v kabině je dobrá parta. Nechci to zakřiknout, ale je to vidět i na výsledcích, i když všechno ukáže až liga,“ zhodnotil kapitán a stoper Martin Králik. Českobudějovický klub vyhrál pět ze šesti přípravných duelů. Porazil bundesligový Augsburg a padl pouze s Unionem Berlín.  

Úspěšná jízda Dynama. Jihočeši v přípravě prohráli pouze s Unionem Berlín

Fotbalisté Dynama pokračují ve výsledkově vydařené přípravě. Sérii tří přípravných zápasů v Rakousku zakončili výhrou nad polským soupeřem 2:1 a čeká je poslední výzva před začátkem ligy v podobě jihočeského derby s Táborskem.

 

I přes některá zranění si trenér Weber myslí, že pro start do sezony nebude chybět nikdo. „Teď pro generálku nám vypadli někteří hráči, ale stejně jsme si s tím poradili. Věřím, že u nikoho to zranění není tak závažné, že by se nedal do neděle dopořádku,“ uzavřel.

Kromě brankáře Kerla, který bude hostovat v Třinci, by už tým neměl nikdo opustit. Dynamo neplánuje nikoho poslat na hostování a velkou roli v tom hraje postup B týmu do třetí nejvyšší soutěže.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Miroslav Nejedlý / SK Dynamo ČB

Štítky budějovice, fotbal, dynamo, sport, čadek, králik, sezona, SK Dynamo České Budějovice, trenér, Jozef Weber, FK Pardubice, AC Sparta Praha, Německá fotbalová Bundesliga, Roman Potočný, Martin Králik, Jakub Švec, Tomáš Zajíc

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Dynamo chce nejméně zopakovat výsledek z uplynulé sezony  |  Fotbal  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.