Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Dynamo nastartovalo sezonu výhrou nad Pardubicemi

Fotbalová veřejnost v České republice se dočkala. Během posledního červencového víkendu se opět rozjela FORTUNA:LIGA. Ve výběru týmů v české nejvyšší soutěži nechybí ani Dynamo, na které v utkání 1. kola čekaly Pardubice. Jihočeši, kteří vloni nedokázali vyhrát ani jeden ze všech venkovních zápasů, vyhráli hned ten první nového ročníku. Pardubice zdolali v pražském Ďolíčku jednoznačně 2:0.

Do premiérového utkání nové sezony, ve kterém prožilo několik hráčů premiéru v dresu Dynamu, podobně jako kouč Jozef Weber, vstoupily lépe domácí Pardubice. Ty se už ve 3. minutě mohly ujmou vedení, ránu Tomla z bezprostřední blízkosti ale dokázal lapit připravený Šípoš. Branka Dynama odolala také dalším velké příležitosti o čtyři minuty později, kdy pardubický kanonýr Černý orazítkoval konstrukci. České Budějovice poprvé výrazněji nakoukli na soupeřovu polovinu v 8. minutě, návštěva to ale z jejich pohledu byla více než povedená. Střední záložník Patrik Hellebrand s přispěním teče procedil balon za bezmocného gólmana Pardubic a poslal hosty z jihu Čech do vedení 1:0.

Pardubice ale gól nepoložil a postupně se snažila tlačit na polovinu soupeře víc a víc. Do vápna Dynama létaly nebezpečné balony, žádný z nich ale slovenského strážce svatyně nepřekvapil. Velké potíže mu ale jednoznačně mohla nadělat střela ve 23. minutě, kdy pálil Vacek. Naštěstí pro Šípoše letěl ne příliš razantní pokus do jeho rukavic. Na dost možná největší šanci Pardubic čekali diváci do 33. minuty, kdy Šípoš nejprve likvidoval dalekonosnou střelu Hlavatého, z dorážky pak nedokázal vyrovnat ani Solil. Ve druhém případě za brankáře Dynama zastoupil jeho krajan a kapitán týmu Králik, který skluzem poslal míč do zámezí. V závěru prvního dějství se nakonec nestalo nic dramatického ani na jedné, ani na druhé straně. Do kabin odcházely spokojenější České Budějovice, vedly totiž nad Pardubicemi 1:0.

Podobně jako v první poločas nastartovaly i ten druhý lépe domácí Pardubice. Hned od úvodních minut zaměstnávaly brankáře Šípoše, který měl už v prvních 45 minutách hromadu práce. Po změně stran se hrála podobná písnička, Slovák v brance jihočeského týmu ale náporu odolával. Dynamo se na polovinu soupeře dostávalo ve druhém poločase o něco více než v prvním, stalo se však pravidlem, že jakékoliv šance zpočátku ohrožení branky Pardubic neznamenaly. To se změnilo až v 67. minutě, kdy teprve druhý pokus mezi tři tyče skončil druhým gólem. Rohový kop Jakuba Hory posunul na zadní tyč Martin Králik. Jihočeši vytěžili v Ďolíčku z minima maximum a vedli už o dva góly.

Domácí tým se snažil ze všech sil, vždy ale narazil na pozorného Šípoše. Ten lapil také pokus v 70. minutě, kdy do jeho prostoru vyslal dělovku Hlavatý. Posledních dvacet minut prvního utkání Dynama v nové sezoně poznamenala častá střídání, do hry se vložili také trenéři, kteří posílali do hry čerstvé hráče. Debut ve FORTUNA:LIZE prožili útočník Jakub Matoušek a David Broukal, letní posila z druholigové Vlašimi. Oba týmy se v závěrečných minutách do útoku nehnaly, jeden zápas kontroloval, ten druhý působil, jako by byl s výsledkem smířený. A tak nakonec také zápas 1. kola FORTUNA:LIGY mezi Dynamem a Pardubicemi skončil. České Budějovice si z Ďolíčků odvezly tři body za vítězství 2:0.

Pardubice – SK Dynamo 0:2 (0:1)

Branky: 8. Hellebrand, 67. Králik, Žluté karty: Vacek, Hlavatý, Solil, Krejčí (trenér) – Hais, Grič, Matoušek, Rozhodčí: Klíma – Nádvorník, Machač, Diváci: 926

Pardubice: Markovič – Rosa, Vlček, Toml, Helešic – Janošek – Lima (63. Mareš), Solil (74. Chvěja), Hlavatý, Vacek (63. Sychra) – Černý (C) (74. Huf).

Dynamo: Šípoš – Čolić, Havel, Králik (C), Sladký – Grič, Hora – Penner (57. Matoušek), Hellebrand (80. Broukal), Potočný (90. Vais) – Škoda (57. Hais).

Hodnocení článku je 74 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto dynamocb.cz | Zdroj dynamocb.cz

Štítky Dynamo, Pardubice, fotbal, sezona, HC Dynamo Pardubice, SK Dynamo České Budějovice, 1. česká fotbalová liga, Česko, Ďolíček, Martin Králik, Patrik Hellebrand, Jozef Weber, HC Škoda Plzeň, Jakub Hora

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Dynamo nastartovalo sezonu výhrou nad Pardubicemi  |  Fotbal  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.