Počasí dnes23 °C, zítra18 °C
Středa 15. května 2024  |  Svátek má Žofie
Bez reklam

Jihočeské derby ovládl Lom a zůstává první. Vyhrálo také Táborsko

Fotbalisté Táborska se opět vzdálili sestupovým příčkám, když o víkendu doma porazili Opavu 1:0. Dařilo se také Lomu, který vyhrál jihočeské derby proti Soběslavi a ještě víc se osamostatnil na čele tabulky.

Fortuna:Národní liga

Táborsko v týdnu prohrálo na hřišti Líšně. V neděli si ale Jihočeši spravili chuť. Doma vyhráli 1:0 nad Opavou, když se díky penaltě prosadil Bojan Djordjič. Ten se trefil už potřetí v posledních třech zápasech. Jihočeši nyní drží 10. příčku s náskokem šesti bodů na sestupové pozice, kde jsou právě Opava a B tým Slavie Praha.

Fortuna ČFL A

V neděli hrála také rezerva Dynama, která vyrazila na hřiště Povltavské FA. Domácí se jednou prosadili v obou poločasech a vyhráli 2:0. Pro Jihočechy to znamená propad na 12. příčku, která je šest bodů od sestupových míst. Příští utkání hraje B tým Dynama doma proti třetí rezervě Viktorie Plzeň. 

Právě plzeňská Viktoria vyzvala v uplynulém kole Písek. Zápas se hrál na jihu Čech a domácí při něm dokázali vybojovat bod za remízu 1:1. Za písecké se prosadil zkušený Štěpán Koreš, který reagoval na branku hostujícího Šimona Planety. V druhém poločase už diváci branku neviděli.

„Díky naší obranné hře bychom asi dokázali ubránit výsledek 1:1, ale vyžadujeme po mužstvu, aby si počínalo aktivně. Kluci se o to snažili, z tohoto pohledu můžeme být spokojení,“ zhodnotil pro klubový web trenér Milan Nousek mladší. Písek je nyní na 14. místě. 

Fortuna Divize A

Velký zápas byl na programu v divizní soutěži. Druhá domácí Soběslav přivítala první Lom a ze tří bodů se nakonec radovali právě hosté. Ve 20. minutě se prosadil David Skopec a v 86. minutě zvyšoval na 2:0 z pohledu Lomu Jan Šimák. Soběslavští pouze snížili v nastaveném čase, ale na body to nestačilo.

„Mohli jsme už dřív vyhrávat vyšším náskokem a utkání dohrát v klidu, tak už to ale někdy chodí, že někdy šance dáte a jindy zase ne. Soupeři jsme toho ale moc nedovolili a vyhráli jsme zaslouženě,“ popsal pro klubový web trenér Lukáš Zeman. Lom má na čele už 12bodový náskok.

Tři body vybojoval Český Krumlov, který venku porazil rezervu Domažlic 2:1. Krumlovští jsou nyní šestí. Soběslav zůstala druhá a Katovice drží po výhře 1:0 nad Aritmou Praha třetí místo.  

Ohodnoť článek

Foto Sokol Lom

Štítky fotbal, jižní čechy, výsledky, divize, táborsko, písek, katovice, lom, soběslav, český krumlov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jihočeské derby ovládl Lom a zůstává první. Vyhrálo také Táborsko  |  Fotbal  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.