Počasí dnes19 °C, zítra20 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Gól v 93. minutě rozhodl o výhře Táborska. Písek dal dvě branky v nastaveném čase

Několik dramatických chvil nabídly o víkendu zápasy jihočeských klubů. Táborsko doma dokázalo otočit nepříznivý vývoj s Duklou Praha, Písek dvěma brankami v závěru vybojoval bod proti Domažlicím. Už šestou výhru v řadě si připsal Lom.

Fortuna:Národní liga

Táborsko v neděli doma vyzvalo Duklu Praha. Jako první se prosadili hosté, když se trefil Lukáš Matějka. Jihočeši se ale nevzdali. V 54. minutě vyrovnal po krásné akci Jakub Šašinka a v 93. minutě se v souboji dokázal prosadit Adam Kronus, který poté běžel sám na brankáře a svou šanci proměnil. Na stadionu tak zavládla bouřlivá atmosféra. 

Táborsko dokázalo otočit i přes červenou kartu, kterou viděl po dvou žlutých v 74. minutě Jakub Kopřiva. „Musím poděkovat celému týmu a realizačnímu týmu. Splnil jsem úkol, proč jsem sem přišel, zachránili jsme se,“ zhodnotil pro klubový facebookový profil trenér Roman Nádvorník. Do utkání podle něj Jihočeši nevstoupili dobře, ale po poločase se Táborsko zlepšilo. „Musím smeknout před celým mužstvem,“ vzkázal trenér. 

Fortuna ČFL A

Drama nabídlo také utkání domácího Písku s Domažlicemi. Hosté v 83. minutě zvyšovali na 1:3, ale to zdaleka nebyl konce. V 92. minutě se totiž prosadil dovugólový Marek Kalousek a v 95. přidal branku na 3:3 kapitán Ondřej Běloušek. 

„Věřil jsem, že můžeme udělat slušný výsledek, přestože nám byly známé obrovské kvality Domažlic. Bohužel, zase jsme si udělali zápas hrozně složitý. Víceméně se opakoval scénář z minulého týdne, kdy jsme v Hostouni prohrávali 0:3 a dotáhli na 4:4,“ zhodnotil pro klubový web písecký trenér Milan Nousek mladší a dodal, že po vývoji Písek bod bere s radostí. 

Dařilo se B týmu Dynama. Ten vedl na hřišti Zbuzan třígólovým rozdílem, na kterém se dvěma trefami podílel Daniel Hais. V závěru utkání si ale rezerva vývoj zkomplikovala, když dali hráči Zbuzan dvě rychlé branky. Víc se ale nestalo, a tak utkání skončilo 2:3. Písek je nyní 14. a B tým Dynama 10. 

Fortuna Divize A

Šestou výhru v řadě si připsal lídr divizní soutěže Sokol Lom. Ten doma porazil rezervu Příbrami vysoko 5:2, i přestože se jako první prosadili Středočeši. Už v závěru prvního poločasu ale domácí vedli 2:1. Všech pět branek Lomu nastříleli různí střelci. „Jedinými negativy jsou naše hra v úvodních deseti minutách, kdy jsme se nechali zaskočit, a potom druhý obdržený gól, kdy jsme otáleli s rozehrávkou. Jinak jsme ale utkání odehráli dobře a pět vstřelených gólů je super,“ řekl pro klubový web trenér Lomu Lukáš Zeman.

Lom je stále první a má náskok 12 bodů. Soběslav doma porazila Aritmu Praha 3:1 a je druhá. Katovičtí drží po výhře 4:3 nad Tochovicemi čtvrtou příčku a Český Krumlov je na osmém místě po šestigólovém výprasku, který Jihočechům nadělil Petřín Plzeň. 

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto FC Silon Táborsko

Štítky fotbal, jižní čechy, výsledky, divize, táborsko, písek, katovice, lom, soběslav, český krumlov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Gól v 93. minutě rozhodl o výhře Táborska. Písek dal dvě branky v nastaveném čase  |  Fotbal  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.