Počasí dnes11 °C, zítra14 °C
Úterý 19. března 2024  |  Svátek má Josef
Bez reklam

Lom oslavil pátý postup za sedm let. S kariérou se rozloučil Jan Šimák

Fotbalové soutěže pomalu končí. Divizní mistr z Lomu si o víkendu převzal trofej a vyhlíží třetí nejvyšší soutěž, kde bude působit jako B tým Táborska. Titulem se s fotbalovou kariérou rozloučil zkušený Jan Šimák. Výprask si z Prahy odváží rezerva Dynama.

Fortuna ČFL A

První domácí jarní výhru si Písek připsal až v posledním utkání. V pátek přijel na jih Čech Vltavín. Domácí vedli už po 22. minutách 2:0, ale hosté dokázali vyrovnat. Nakonec se ale v 88. minutě trefil Malý a rozhodl o tom, že tři body zůstanou u Otavy. V prvním poločase navíc chytil písecký Jan Satrapa penaltu.

„První poločas nám vyšel výborně, ale potom se možná promítlo do mysli hráčů, že zbývající část utkání bude jednoduchá. Opak se stal pravdou. Protrpěli jsme si druhou půli a výsledek stanovil až v závěru Karel Malý. Takže spokojenost jenom napůl,“ zhodnotil pro klubový web trenér Milan Nousek mladší. 

Za Písek se znovu trefil Marek Kalousek, který je s 15 brankami na třetím místě v tabulce střelců. 

Důvod k úsměvu nemají fotbalisté B týmu Dynama. Ti v Praze vyzvali pražský Motorlet, který vyhrál jednoznačně 7:1. Písek je sedmý, rezerva Dynama spadla na 14. příčku. Horší jsou jen Zbuzany a Sokolov. 

Fortuna Divize A

V divizní soutěži se budou některá utkání dohrávat, o mistrovi už je ale rozhodnuto. Lom si o víkendu na domácím hřišti převzal trofej po výhře 1:0 nad Tochovicemi. Zápas rozhodl v závěru Martin Slavík, který proměnil penaltu. Sezonu tak Lom zakončí se 65 body. 

„Sice jsme byli nadále lepším týmem, zbytkem zápasu jsme se ale spíš protrápili. Vyladění na utkání nebylo z naší strany asi úplně stoprocentní, což bylo dáno i vědomím, že se jedná o poslední zápas a postup máme zajištěný,“ přiznal pro klubový web trenér Lomu Lukáš Zeman.

Po závěrečném hvizdu mohl Lom slavit. Zároveň se ale hráči i realizační tým rozloučili s Janem Šimákem. Vítěz české ligy, českého poháru či 2. Bundesligy a bývalý hráč Leverkusenu, Hannoveru, Stuttgartu či pražské Sparty ukončil ve 44 letech kariéru. 

Informovalo o tom druholigové Táborsko na svém facebookovém profilu. Příspěvek zároveň naznačil, že by mohl Šimák u fotbalu v Táboře pokračovat. „Vedení FC Silon Táborsko gratuluje Sokolu Lom k diviznímu primátu a Janu Šimákovi přejeme úspěšné roky. Věříme, že u fotbalu v jiné roli,“ vzkázal klub. 

Kolář získal většinový podíl v Táborsku.

Klub, za který kdysi hrál, dostal z okresního přeboru až do divizní soutěže. Teď má Lom šanci vybojovat postup do třetí nejvyšší soutěže. Tím ale velké plány Petra Koláře nekončí. Úspěšný podnikatel a fotbalový funkcionář totiž před nedávnem...

Oba kluby spojuje šéf Lomu a nově většinový majitel FC Silon Táborsko Petr Kolář. Ten už dříve potvrdil, že v případě postupu bude Lom působit ve třetí nejvyšší soutěži jako B tým právě Táborska.  I nadále se bude hrát na Svépomoci. 

„To sloučení má hlavu a patu. Chceme předat majetek městu, chceme vybudovat osvětlení na Svépomoci, chceme do budoucna dostavět tribuny a celkově zatraktivnit fotbal pro lidi tak, aby si mohli vybrat mezi druhou a třetí ligou,“ řekl před nedávnem Kolář v rozhovoru pro Budějckou Drbnu. 

Lom za tři roky vyhrál okresní přebor, I. B třídu i I. A třídu. Později následoval i postup do Krajského přeboru a divizní soutěže. Nyní dokázal klub vybojovat i působení v ČFL.

Soběslav porazila Rokycany 2:1 a je i nadále druhá. Katovičtí se po prohře 3:4 s rezervou Domažlic propadli na sedmé místo. Český Krumlov vyhrál v Komárově 5:1 a je na 8. místě. V divizní soutěži by se v příští sezoně měl znovu objevit Jindřichův Hradec, který o víkendu oslavil titul v krajském přeboru. 

Hodnocení článku je 92 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto FC Silon Táborsko

Štítky fotbal, jižní čechy, výsledky, divize, táborsko, písek, katovice, lom, soběslav, český krumlov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Lom oslavil pátý postup za sedm let. S kariérou se rozloučil Jan Šimák  |  Fotbal  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.