Počasí dnes18 °C, zítra23 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Prvoligová posila pro Táborsko? Jihočeši zbrojí na boj o postup

Po podzimu třetí Táborsko se chystá na jaro, ve kterém budou Jihočeši bojovat o postupové příčky. Z pěti přípravných utkání vyhráli čtyři a posílený kádr by chtěl klub ještě oživit. Na jih Čech by se mohl vrátit Patrik Brandner.

Porazili Domažlice, Příbram, Znojmo či Písek, padli pouze s Mladou Boleslaví. Táborsko si zvedá před jarem sebevědomí a chce zabojovat o nejvyšší příčky. Po podzimu třetí klub zároveň posílil kádr.

Jihočeši už v prosinci získali Jakuba Kopáčka ze Slavie. S týmem je od ledna také Zambijec Ngosa Sunzu. Pětadvacetiletý záložník přestoupil do Tábora z Teplic. Na podzim působil v druholigové Příbrami. V minulosti hrál za již zmíněné Teplice a izraelský tým Beitar Tel Aviv.

Připojit se měl také egyptský obránce Mohamed „Mido“ Hossam, tento transfer se ale zkomplikoval a podle posledních informací Budějcké Drbny se neuskuteční mimo jiné kvůli administrativním potížím. 

Nyní je ve hře zkušená posila z nejvyšší soutěže. Jde o Patrika Brandnera, který strávil několik let v českobudějovickém Dynamu, odkud zamířil do Slovácka. Tam ale příliš nehraje, na podzim si připsal jeden prvoligový start. 

Táborsko zahájilo přípravu. K týmu se připojil Zambijec Sunzu

Příprava začala také fotbalistům Táborska. Aktuálně třetí tým druholigové tabulky se sešel v úterý 9. ledna. Ke kádru se připojila nová posila, kterou je Zambijec Ngosa Sunzu. Jihočeši už v prosinci získali Jakuba Kopáčka ze Slavie a v nejbližší...

„Víme, že budeme pouštět Patrika Brandnera. Stane se, že hráči angažmá nevyjde, neseme na tom podíl i my v realizačním týmu. Patrikovi děkujeme za jeho služby,“ uvedl v prosinci trenér Slovácka Martin Svědík pro isport.cz

Podle informací Budějcké Drbny stojí o Brandnera právě druholigové Táborsko, které by chtělo služeb zkušeného fotbalisty využít. Případný přestup je ale zatím pouze ve fázi prvních vyjednávání.

O tom, že by mohla přijít další posila kromě těch již potvrzených, promluvil na začátku ledna trenér Roman Nádvorník. „Máme prostor přivést někoho, ale musí to být hráč, který by byl pro nás zajímavý, který by zvýšil kvalitu a byl to hráč ideálně do základní sestavy,“ naznačil v rozhovoru pro klubový web.

Tým někteří hráči opustili, jde především o africké fotbalisty. Třiadvacetiletý Joseph Oloko Ede by měl hostovat v Lotyšsku, kde už nastupuje a gólově se prosazuje za FS Jelgava. Senegalský křídelník Alioune Sylla si hledá nové angažmá stejně jako Emmanuel Tolno. 

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Petr Tibitanzl

Štítky táborsko, fotbal, sport, přestupy, tábor, slovácko, jihočeský kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Prvoligová posila pro Táborsko? Jihočeši zbrojí na boj o postup  |  Fotbal  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.