Počasí dnes24 °C, zítra25 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Trenér Dynama Lerch chválil opory i nováčky. Musíme zůstat pokorní, řekl

Překvapivý výsledek si pro své fanoušky připravili fotbalisté Českých Budějovic. Ti včera porazili favorizovaný Baník Ostrava 3:0 a udělali první krok k tomu, aby zachránili prvoligovou příslušnost. Trenér Dynama Jiří Lerch po utkání pochválil zkušené opory i nováčky v A-týmu.

Tři branky dokázali domácí nastřílet zhruba během necelých 15 minut ve druhém poločase, když se postupně prosadili Samuel Šigut, Martin Králik a Musa Alli. Už v prvním poločase nastřelil Zdeněk Ondrášek břevno, na 4:0 pak mohl zvýšit Robin Polanský.

I proto měl trenér Jiří Lerch důvody k úsměvu. „Samozřejmě jsme v nějaké euforii, ale musíme ji brzdit, abychom byli pokorní,“ upozornil na tiskové konferenci po utkání.

Fotbalisté Českých Budějovic porazili Ostravu 3:0 a ukončili čekání na vítězství

Fotbalisté Českých Budějovic ve 20. kole první ligy překvapivě porazili doma Ostravu 3:0. Jihočeši dali všechny góly v úvodním zápase jarní části sezony mezi 59. a 69. minutou, kdy se postupně trefili Samuel Šigut, Martin Králik a nigerijský...

Kouč opět zopakoval, že se tým vždy soustředí pouze na nadcházející zápas. „Dnes jsme to zvládli skvěle. Musím hráčům poděkovat za obrovské nasazení. Plnili úkoly, které jsme si před zápasem řekli. Za mě máme velmi dobrý tým i hráče. Věřím tomu, že ten tým na to má, abychom se zvládli zachránit,“ popsal Lerch.

Zároveň dodal, že si nemyslí, že by Dynamo hostující Baník podcenil. Oba realizační týmy sledovaly svá utkání během soustředění v Turecku.

Jiří Lerch nešetřil chválou. „Nechci vyzdvihnout jednotlivce, ale Kobra (Zdeněk Ondrášek, pozn. redakce) ten zápas odmakal. Za to břevno jsem se nezlobil, byl jsem rád, že jsme si ty šance vytvořili. Mám za to, že máme kvalitní hráče, obzvlášť ve středu. Tam jsme Baník přehrávali. Věřím, že to bude fungovat i nadále. Střídající hráči to zvládli...Táhneme za jeden provaz,“ vzkázal trenér na adresu Robina Polanského a Sebastiena Böhma, kteří si vybojovali místo v kádru během soustředění. 

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto SK Dynamo České Budějovice

Štítky dynamo, české budějovice, fotbal, jiří lerch, ostrava

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Trenér Dynama Lerch chválil opory i nováčky. Musíme zůstat pokorní, řekl  |  Fotbal  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.