Počasí dnes29 °C, zítra28 °C
Sobota 7. září 2024  |  Svátek má Regína
Bez reklam

Táborsko vstoupilo do nové sezony výhrou 3:1 nad rezervou Slavie

A tým FC SILON Táborsko sympaticky vstoupil do nového ročníku Chance Národní Ligy, když si doma poradil se „sešívanými“ talenty Slavie Praha B 3:1. Dvěma brankami se zaskvěl Jiří Kateřiňák, který je vstřelil vždy ze začátku poločasů. To všechno před zraky 1337 diváků.

Zápas to byl rozhodně náročný. Až na matadora Švece a 29letého gólmana Koláře připomínala sestava Slavie B fotbalovou akademii. Jenže každý z hostů je vybaven značnými individuálními kvalitami. Právě tuto jakost Táborsko v úvodu testovalo, lehce se zatáhlo a nechalo Slavii B hrát. Po devíti opatrných minutách však domácí udeřili. Aktivní Mach v pravém rohu velkého vápna silou a důrazem přetlačil v souboji slávistu a poslal míč před branku. Tam se balon dostal k Bláhovi, který ho vyvalil proti noze Kateřiňáka a „šedý vlk“ střelu chytře umístil po zemi k tyči - 1:0. Také Slavia se dostala k šanci, zhostila se jí „desítka“ Pikolon, ale domácí brankář Pastornický mu vše zhatil a vyrazil míč na roh.

Táborsko přiložilo pod kotlem. Ve 42. minutě premiant Nečas z pravé strany zatřásl konstrukcí branky, jeho rána rozdrnčela břevno. Další velká šance přišla za minutu. Prudce napřáhl Varačka k levé tyči, kde však hlídal Kolář.

Druhé dějství přinesl v prvních minutách opět branku Táborska, na skvělý centr Nečase si naskočil Kateřiňák a hlavou zvýšil na 2:0. Slavia B se vrátila do zápasu v 58. minutě. Po centru Mikulandy procedil míč do sítě u levé tyče Trédl – 2:1.

Táborsko nechtělo připustit remízu, Varačkovou ránu vyrazil gólman, Machův projektil se odrazil od břevna na zem, ale kam přesně, to nikdo neví. V 84. minutě o metr minula branku Slavie Novákova hlavička po rohovém kopu. Definitivní podoba výsledku vznikla v 88. minutě. Po chybě Slavie přišel brejk, který táhli Dordić a vedle běžící Plachý. Dordić to vzal na sebe a gólmana propálil – 3:1. V nastavení se ještě pokusil o hattrick Kateřiňák, který technicky dloubnul míč a chtěl vysunutého Koláře překvapit. Míč přelétl branku.

Táborsko využilo svých zkušeností, zaslouženě vyhrálo a dobře se na naladilo na páteční (26. 7.) televizní duel ve Zlíně (Sporty TV), který odstartuje od 18.00 hodin. 

FC SILON Táborsko – SK Slavia Praha B 3:1 (1:0)

Branky: 9. Kateřiňák, 50. Kateřiňák, 88. Djordjić – 58. Trédl. Rozhodčí: Trska – Novák, Cichra, ŽK: 65. Mach, 79. Pastornický, 87. Kateřiňák – 27. Hunal
Diváci: 1337

FC SILON Táborsko: Pastornický – Varačka, Nsunzu, Novák, Tusjak (90. Heppner) – Koné, Bláha – Nečas (64. Plachý), Kateřiňák, Dordić (90+1. Kopáček) – Mach (90+1. Kubovský).

SK Slavia Praha B: Kolář – Hunal (82. Škoda), Konečný, Švec (46. Mikulanda), Beran – Belžík, Pech, Zachoval, Žitný (67. Behenský), Trédl – Pikolon (67. Rama).

Ohodnoť článek

Tisková zpráva | Foto FC SILON Táborsko

Štítky SK Slavia Praha, okres Tábor, Silon Táborský, fotbal

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Táborsko vstoupilo do nové sezony výhrou 3:1 nad rezervou Slavie  |  Fotbal  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.