Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Exhibice pro Pavla Hronka vynesla téměř 300 tisíc korun!

Druhá červencová sobota patřila na fotbalovém E.ON stadionu v Roudném další exhibici, která měla za cíl vybrat co nejvíce finančních prostředků na rehabilitační léčbu pro mladého Pavla Hronka. Proti sobě se tak postavily výběry Milana Gulaše a Martina Hanzala. O vítězi nakonec musely rozhodnout penalty.

Od úvodního hvizdu ale taktovku nad celým utkáním převzala Iva Pazderková. Ta na základě toho, že podle svých slov nezná fotbalová pravidla, nastavila svá vlastní. Do vedení šel Hanzalův tým. Na hrotu hrající Kutlák se dokázal skvěle uvolnit a překonal Šimánka. O vyrovnání se po chvíli postaral Pekárek.

Ke komické situaci došlo za pár minut. Iva Pazderková odpískala pokutový kop za zcela jasně nafilmovaný zákrok, nicméně Miloš Knor nařízenou penaltu neproměnil. Pazderková se přece jen neubránila jisté náklonosti k jednomu z týmů, a tak v průběhu prvního poločasu navlékla dres celku Martina Hanzala a individuální průnik přes polovinu hřiště zakončila gólem. Kontrovat do konce půle ještě zvládl masér budějckého Motoru Pavel Vlašic.

Do druhého dějství však lépe vstoupil výběr hráče z NHL. Úspěšnou kombinaci ve vápně zakončil přízemní střelou reprezentační brankář Alexander Salák. Když krátce nato vstřelil Kutlák svou druhou branku, zdálo se, že Martin Hanzal bude jako kapitán slavit v Roudném vítězství.

Gulašův celek ale v závěru zabral a stihl dvakrát překonat branku hájícího Václava Nedorosta. Nejprve snížil Martin Ševc a vyrovnání dokonal pár desítek vteřin před koncem po úniku Rudolf Červený. Až pokutové kopy tedy rozhodly o vítězi klání. Zatímco tým Milana Gulaše neproměnil ani jednu, mužstvo Martina Hanzala překonalo Šimánka dvakrát a slavilo úspěch v sobotní exhibici.

Pomyslným vítězem však byl Pavel Hronek. Právě pro něj celá akce byla uspořádána. Krom výtěžku ze vstupného se například na roudenském hřišti dražil podepsaný dres Chicaga Blackhawks z poslední sezony, ve které vyhrálo Stanley Cup, nebo hokejka Václava Prospala. Ta měla konečnou hodnotu 5 tisíc korun, dres dokonce desetinásobnou! V celkovém součtu se pro Pavla Hronka na jeho rehabilitační léčbu vybralo 289 126 korun! Za to si organizátoři, respektive organizátorky, protože velký podíl na tom mají manželky kapitánů týmů, Lenka Hanzalová a Veronika Gulašová, zaslouží obrovské uznání.

Štítky Martin Hanzal, Milan Gulaš, E.ON, Roudný, Iva Pazderková, Miloš Knor, National Hockey League, Madeta Motor České Budějovice, Chicago Blackhawks, Stanley Cup

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Exhibice pro Pavla Hronka vynesla téměř 300 tisíc korun!  |  Fotbal  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.