Počasí dnes18 °C, zítra23 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Hráči Dynama uhráli ve druhé lize další remízu

Fotbalová národní liga odstartovala už i na jihu Čech. Její druhé kolo proti sobě svedlo ještě v minulém ročníku účastníka nejvyšší soutěže Dynamo České Budějovice a Slezský FC Opava. Jenže favorizovaní domácí papírové předpoklady nesplnili a nakonec mohli být rádi za jeden bod.

Za úmorného vedra, kdy rtuť v teploměru hodně převyšovala hodnotu 30 stupňů, oba týmy nepředvedly v úvodním poločase nijak oslnivou podívanou. První větší šance přišla v 11. minutě, kdy nováček v dresu Dynama Jurdík orazítkoval břevno opavské branky.

Hosté, kteří měli v úvodních minutách herně navrch, si vypracovali první možnost skórovat až po téměř půlhodině hry. Střelu Schaffartzika z levé strany domácí obránce zblokoval, míč dolétl ke Kuzmaničovi, ten se ale netrefil ideálně a Křížek stihl nebezpečí včas uhasit.

Opavští nastoupili do druhé půle utkání aktivně a po zásluze šli do vedení. Nebezpečný pokus Čelustky v 52. minutě sice ještě Křížek vychytal, po necelé čtvrthodině však domácí trestuhodně zaváhali ve středu hřiště, Jan Schaffartzik se uvolnil do samostatného úniku a povedenou střelou dokázal gólmana Jihočechů překonat - 1:0.

Když už to vypadalo, že utkání skončí tím nejtěsnějším možným výsledkem, Dynamo z čista jasna udeřilo. Dlouhé autové vhazování Paseckého odhlavičkoval střídající Richard Kalod na zadní tyč a balon skončil v síti. S remízou ještě mohli něco udělat domácí mladíčci Linhart s Wermkem, ani jeden z nich však v posledních okamžicích branku netrefil. Duel tak skončil remízou 1:1.

František Cipro (SK Dynamo České Budějovice): „Jsem zklamaný, protože kluky znám z tréninku a dneska se mi zdálo, že... nechci použít sprosté slovo, ale jinak to nejde... že z toho byli posraní. Od první minuty hráli nervózně, zdlouhavě, bez pohybu a nevytvořili si až na to břevno žádnou šanci. U některých se mi zdálo, jako kdyby to chtěli mít rychle za sebou a jít domů.  Začali hrát až v posledních deset minutách, hlavně po příchodu Paseckého a Kaloda. Nakonec jsme mohli i vyhrát.“

Jan Baránek (Slezský FC Opava): „Počasí utkání ovlivnilo. Nebylo tak rychlé a důrazné, jak jsme očekávali. U nás panuje zklamání, i když před zápasem bychom takový výsledek brali. Vytvořili jsme si víc šancí než domácí. Je škoda, že jsme to nedotáhli do vítězného konce.“

Další zápas odehrají České Budějovice za týden v sobotu na trávníku Třince, doma se představí v pátek 21. srpna v atraktivním jihočeské derby proti Táborsku

SK Dynamo České Budějovice - Slezský FC Opava 1:1 (0:0)

Branky: 87. Kalod - 64. Schaffartzik. ŽK: 2:1 (Karafiát, Hric - Mrázek). Rozhodčí: Královec - Černý, Kožár. Diváci: 1561.

SK Dynamo České Budějovice: Křížek - Řezáč, Hric, Karafiát, Novák - Pešek (68. Wermke), Šimák, Hála, Funda (58. Kalod) - Jurdík (82. Pasecký), Linhart. Trenér František Cipro.

Slezský FC Opava: Vašek - Hrabina, Simerský, Dvorník, Čelůstka - Metelka - Jurečka (90.+1 Svatonský), Janetzký, Schaffartzik - Jursa (89. Grussmann) - Kuzmamovič (84. Mrázek). Trenér Jan Baránek.

Štítky HC Dynamo Pardubice, SK Dynamo České Budějovice, SFC Opava, Česko, Jan Schaffartzik, Richard Kalod, František Cipro, Jan Baránek, HC Oceláři Třinec, Madeta Motor České Budějovice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hráči Dynama uhráli ve druhé lize další remízu  |  Fotbal  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.