Počasí dnes18 °C, zítra23 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Dynamo nemělo proti Karviné šanci a podlehlo rozdílem třídy

V rámci 7. kola druhé nejvyšší fotbalové soutěže odjelo Dynamo do daleké Karviné. Od začátku zápasu však tahalo za kratší konec a nakonec podlehlo vysoko 5:0. Jedná se tak o první prohru Českobudějovických v tomto ročníku.

Dynamo prožilo doslova hororový úvod. Už v páté minutě poprvé inkasovalo. Nová karvinská posila z Mladé Boleslavi, Jan Šisler, se trefil přesně k tyči. Neuplynulo ani deset minut a Jihočeši prohrávali už o dvě branky. Moravec prostrčil balon na Mateje Sivriče, ten přehodil Křížka a zvýšil na 2:0.

Hosty neprobrala ani druhá obdržená branka a stále nebyli schopni nic vytvořit. Naopak Sedlák se prezentoval hezkou střelou nad břevno Křížkovy branky. V prvním poločase to však nebylo zdaleka vše. Růžička s Budínským si vyměnili míč patičkou, nakonec si ho převzal Šisler, který ještě našel Sivriče, ale jeho střela byla zblokována. Na 3:0 však dorážkou zvýšil Lukáš Budínský. Po půl hodině hry měli domácí další příležitost. Eismann kombinoval s Šislerem, který technickou střelou jen těsně minul branku. Karviná si do konce prvního poločasu připravila ještě jednu šanci, Urgela ale proti Křížkovi neuspěl.

I druhou půli začala lépe domácí Karviná. Urgela vypíchl míč hostujícím hráčům, obešel Křížka a přihrával Sivričovi. Jeho střelu do prázdné branky však zblokovali zadáci Dynama. Na hřišti bylo po celou dobu pouze jedno mužstvo. V jedné z dalších šancí hlavičkoval Dreksa, ale Křížek dokázal Dynamo zachránit od čtvrté inkasované branky. Další příležitost si připravili střidající domácí hráči, konkrétně Juřena s Puchelem. Druhý jmenovaný však v gólové šanci pálil do boční sítě. Českobudějovičtí fotbalisté však do konce zápasu inkasovali ještě dvakrát! V 85. minutě se po centru Puchela prosadil Václav Juřen a dvě minuty nato Jan Moravec, který využil obrovské chyby českobudějovických stoperů. České Budějovice si tak připsaly první porážku v sezoně.

Další utkání čeká Dynamo v pátek 25. září na domácím hřišti proti Ústí nad Labem.

MFK OKD Karviná - SK Dynamo České Budějovice 5:0 (3:0)

Góly: 5. Šisler, 9. Sivrič, 21. Budínský, 85. Juřena, 87. Moravec. ŽK: 1:3 (Šisler - Řezáč, Linhart, Wermke). Rozhodčí: Berka - Černý, Peřina. 

MFK OKD Karviná: Pindroch - Eismann, Dreksa, Jovanovič, Růžička - Šisler, Sedlák - Moravec, Budínský (86. Glaser), Sivrič (75. Puchel) - Urgela (69. Juřena). Trenér Jozef Weber.

SK Dynamo Č. Budějovice: Křížek - Dvořák (53. Jurdík), Hric, Novák, Funda - Karafiát - Buchvaldek, Řezáč (46. Wermke), Benát, Pešek (78. Vaněk) - Linhart. Trenér František Cipro.

Autoři

Štítky SK Dynamo České Budějovice, MFK Karviná, Jan Šisler, Jan Moravec, Lukáš Budínský, OKD, FK Mladá Boleslav, FK Ústí nad Labem, František Cipro, Jozef Weber

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Dynamo nemělo proti Karviné šanci a podlehlo rozdílem třídy  |  Fotbal  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.